Η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D κατά την εγκυμοσύνη δημιουργεί δυνατά παιδιά

Η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνδέεται καλύτερη μυική ανάπτυξη στα παιδιά, σύμφωνα με ερευνητές.

Η μυική ενίσχυση διατηρείται σε όλη τη διάρκεια της ζωής

Η μελέτη, που αφορά 678 παιδιά και δημοσιεύτηκε στο Endocrine Research, έδειξε ότι τα επίπεδα βιταμίνης D στη μήτρα συνδέεται με την αύξηση της μυϊκής δύναμης στην ηλικία των τεσσάρων.

Ομάδα από το Πανεπιστήμιο Southampton εξέτασε τις επιπτώσεις της βιταμίνης στην εγκυμοσύνη. Δείγματα από αίμα συγκεντρώθηκαν από 34 βδομάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα επίπεδα βιταμίνης συγκρίνονταν με

το πόσο μπορούσαν τα παιδιά να σφίξουν μια συσκευή στα χέρια τους στην ηλικία των τεσσάρων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν παιδιά με μεγάλη μυική δύναμη.

Ο δρ Nicholas Harvey είπε στο BBC: «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D μειώνει τον αριθμό των ταχείας συστολής μυικών ινών με συνέπεια να συγκεντρώνεται λίπος στους μύες». Συμπλήρωσε: «Εάν υπάρχει ανεπάρκεια της βιταμίνης στη μήτρα τότε το αποτέλεσμα είναι ένας μικρός αριθμός από ταχείας συστολής μυικών ινών». Ακόμη υποστήριξε ότι η μυική δύναμη έχει μακροπρόθεσμα οφέλη: «Η μικρή μυική δύναμη στην ενήλικη ζωή συνεπάγεται εμφάνιση διαβήτη,και καταγμάτων» και ότι «η μεγάλη μυική δύναμη στην ηλικία των τεσσάρων διατηρείται στην ενήλικη ζωή με συνέπεια να μειώνει τις ασθένειες που συνδέονται με μείωση μυικής μάζας στα γεράματα».

Επιπλέον, ο καθηγητής Cyrus Cooper, από το Medical Research Council Lifecourse Epidemiology Unit, προσέθεσε: « Το έργο αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της σύστασης του σώματος κατά την παιδική ηλικία και αργότερα στην ενηλικίωση και έτσι να βελτιώσει την υγεία των μελλοντικών γενεών».

Η περισσότερη βιταμίνη D δημιουργείται όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο ενώ τα αποθέματα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι γιατροί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ανεπάρκεια βιταμίνης D στους ανθρώπους οι οποίοι συνδέουν τον ήλιο με πολλά προβλήματα υγείας.

The post Η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης D κατά την εγκυμοσύνη δημιουργεί δυνατά παιδιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα