Η Τουρκία θέλει μόνιμα πρώτη θέση στη Eurovision!

Του Γιάννη Ντάσκα

Μια γυναίκα με ποδήλατο καθοδηγούσε στο δρόμο παιδάκια με ποδήλατα και προσπαθούσαν να περάσουν μια διασταύρωση στο Χαλάνδρι.
«Γιατί βιάζεσαι τόσο;» ρώτησε ένα κοριτσάκι γύρω στα 10.
«Θα αρχίσει η… Γιουροβίζιον μέχρι να φτάσω σπίτι» απάντησε η μικρή.
Παρά τα όσα αρνητικά έχουν γραφεί μεγάλο μέρος των πολιτών παρακολουθεί το για πολλούς «πανηγυράκι» των κρατικών τηλεοράσεων της Ευρώπης.
Αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί των ευρωπαϊκών κρατών αλλά το ξέρει και ο… Ερντογάν.
Λίγοι πρόσεξαν το λόγο για τον οποίο απουσίασε η Τουρκία από

τον φετινό ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ διαγωνισμό.
Η Τουρκία ζήτησε να τεθεί στην ΠΡΩΤΗ θέση του διαγωνισμού ΜΟΝΙΜΑ ,και επειδή δεν συμφώνησαν(προς το παρόν…) οι άλλοι Ευρωπαίοι «μεγάλοι» δεν πήγε φέτος για να πάει πανηγυρικά του χρόνου.
Εξηγούμαι: από φέτος στον διαγωνισμό καθιερώθηκε το «BIG FIVE», δηλαδή θα πηγαίνουν απευθείας στον τελικό οι πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Κατά σειρά: Γερμανία,Βρετανία,Γαλλία,Ιταλία,Ισπανία.
Όπως διαβάζετε δεν είναι στους πέντε μεγαλύτερους η Ρωσία που είναι μεγαλύτερη όλων και εκτείνεται ως το Βλαδιβοστόκ.
Μετείχε όμως στον διαγωνισμό και μάλιστα πήρε την πέμπτη θέση πριν από την 6η(και μπράβο της)Ελλάδα.
Η καινοτομία έγινε με σκοπό να κρατάει στους δέκτες το κοινό των πέντε αυτών μεγάλων χωρών και να έχει εμπορική επιτυχία ο διαγωνισμός.
Η Τουρκία απαίτησε να είναι και ΠΡΙΝ από τη Γερμανία με επιχείρημα ότι είναι η μεγαλύτερη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ χώρα.Που δεν είναι.Απλά έχει εποικίσει μετά από κατάληψη την Ανατολική Θράκη.
Δεν έγινε δεκτό το αίτημά της και αποφάσισε να μην πάει φέτος επιδιώκοντας να γίνει δεκτό του χρόνου και μαζί με τη Ρωσία να αποτελέσουν το «BIG SEVEN».
Στη συνέχεια ίσως απαιτήσει και αλλαγή των κανόνων,δηλαδή να γυρίζεται δυο φορές το σώου και σε αυτό που θα προβάλλεται στην Τουρκία να φορούν μαντίλες οι γυναίκες τραγουδίστριες,μακριά φορέματα,να μην βάφουν νύχια ,να μη φορούν κραγιόν κλπ/
Υπερβολές; Μακάρι αλλά η Τουρκία ολοένα και βυθίζεται σε φονταμελιστικά πεδία.
Για την ιστορία να παρατηρήσουμε ότι φέτος η Ελλάδα πήρε ψήφους απο 26 χώρες,τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.Πήρε ψήφους από τις χώρες της Βαλτικής , Σκανδιναβίας και άλλες που δεν έπαιρνε ποτέ.Αντίθετα δεν πήρε από χώρες που πάντα έπαιρνε,όπως τη Γαλλία,τη Σερβία,την Ισπανία.Σιωπηρά άκουσε το κοινό της σουηδικής πόλης Μάλμοε,όπου γινόταν ο διαγωνισμός το 12άρι της Κύπρου και δεν αποδοκίμασε,όπως αποδοκίμασε(ελαφρά) άλλες γειτόνισσες που έδιναν 12άρια.
«Μας λυπούνται για είμαστε δυστυχισμένοι από την κρίση» είπε κάποιος παράγων και ίσως να μην έχει άδικο.
Στο «ομαδικό» η Ελλάδα ήρθε «πρώτη» γιατί και το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν πού ήρθε 2ο το έγραψε Έλληνας και Έλληνας (ο Ευαγγελινός της Παπαρίζου) έκανε τα εντυπωσιακά σκηνικά.
Άρα είχαμε την δεύτερη και την έκτη θέση… Σε καιρούς τόσο… κακόκεφους ο Αγάθωνας και η νεαρή παρέα του τα κατάφεραν περίφημα.Και του χρόνου καλύτερα και ας είναι πανηγυράκι. Από κάτι αθλιότητες του Μεγάρου Μουσικής που πληρώνουμε πανάκριβα χρόνια τώρα (επιχορηγήσεις-δάνεια) είναι και καλύτερο και στα σπίτια περισσότερων Ελλήνων…
Πρώτη όπως ξέρετε η νεαρή Δανέζα με ένα χορευτικό σαν της Παπαρίζου…

Keywords
Τυχαία Θέματα