Στουρνάρας: Δεν είμαι αναλώσιμος, ήρθα για να μείνω

Μήνυμα προς τους επικριτές του απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω».

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι» επισημαίνει ο κ.Στουρνάρας

σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Οπως σημειώνει ο υπουργός, μόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά, αρχίζει να δέχεται πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο», συνεχίζει ο κ.Στουρνάρας.

Οσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός επιμένει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μεταξύ, άλλων ο υπουργός επεσήμανε ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα