Η Λεονάρντα καταβαραθρώνει τη δημοτικότητα του Ολάντ

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της μικρής Λεονάρντα ο Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει δραματικά εξαιτίας αυτού του θέματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται πολύ εκτεθειμένος στα μάτια της κοινής γνώμης της χώρας του μετά τη δήλωσή του που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της 15χρονης Κοσοβάρας στο Παρίσι, υπό την προϋπόθεση το κορίτσι να γυρίσει στη χώρα χωρίς την οικογένεια του για να ολοκληρώσει τις

σπουδές της.

Τελευταία δημοσκόπηση αντανακλά την έντονη δυσφορία της γαλλικής κοινής γνώμης στο πρόσωπό του. Μόλις το 23% των Γάλλων εγκρίνουν το έργο του.

Από τα εσωκομματικά πυρά που δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Ολάντ, αξίζει να σημειωθεί η δήλωση του γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και διαδόχου της Μαρτίν Ομπρί. Ο Αρλέμ Ντεζίρ δεν δίστασε να τονίσει ότι, όλα τα αδέρφια της Λεονάρντα θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές του στη Γαλλία, συνοδευόμενα από την μητέρα τους ενώ ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν υπογράμμισε πως, «είναι μία απαράδεκτη αγριότητα να βάζει κανείς σε δίλημμα μία 15χρονη να επιλέξει να ζήσει με την οικογένειά της ή να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη χώρα που επιθυμεί ολομόναχη».

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ζήτησε από τον Ολάντ να παραιτηθεί. «Είναι δυνατόν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νομιμοποίησης ενός πρόσφυγα;», δήλωσε ο Λεπέν καλώντας τον να αποχωρήσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Στο ίδιο μήκος κινείται και η γαλλική Δεξιά με το κόμμα του UMP να επιτίθεται στον Γάλλο πρόεδρο για την απόφαση του να στρώσει το δρόμο για την επιστροφή της Λεονάρντα. Το ευρωπαϊκό κόμμα των Οικολόγων, από την πλευρά του, επισημαίνει πως η Λεονάρντα είναι μία κοπέλα που απ΄ ότι φαίνεται στοχάζεται περισσότερο από τον ίδιο τον Φρανσουά Ολάντ και θεωρεί απαράδεκτη την πρόθεση του να χωρίσει την Λεονάρντα από την οικογένειά της.

Να υπενθυμιστεί ότι η Λεονάρντα απελάθηκε από τη Γαλλία μαζί με την οικογένεια της, αφού συνελήφθη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

The post Η Λεονάρντα καταβαραθρώνει τη δημοτικότητα του Ολάντ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα