Δημητριάδης: «Μη βιώσιμη κατάσταση» η σχέση μου με τον Αναστασιάδη

Στην εφημερίδα Financial Times μίλησε ο Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έχουν ψυχρανθεί.

O κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε «μη βιώσιμη κατάσταση» τη σχέση του με τον κ. Αναστασιάδη, επιμένοντας πάντως ότι δεν θα παραιτηθεί.

«Δεν νομίζω ότι αυτό θα ήταν το σωστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα γράφει ότι ο διοικητής της Κεντρικής

Τράπεζας της Κύπρου και ο κύπριος πρόεδρος βρίσκονται επί μήνες σε διαμάχη, καθώς ο κ. Αναστασιάδης κατηγορεί τον κ. Δημητριάδη για αδράνεια στην αντιμετώπιση της κρίσης και αμφισβητεί την «επάρκειά» του για «την εκτέλεση των καθηκόντων του».

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι διαβίβασε έγγραφα στον κρατικό εισαγγελέα της Κύπρου, προκειμένου να κινηθεί στο ανώτατο δικαστήριο διαδικασία για την απαλλαγή του διοικητή από τα καθήκοντά του. Η απειλή της χρήσης του ανώτατου δικαστηρίου για την αντικατάσταση του κ. Δημητριάδη οδήγησε στην παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια περιορισμού ή απειλής ή υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας».

Στις δηλώσεις του στους FT ο κ. Δημητριάδης προέβλεψε ότι μπορεί να χρειασθεί ένας χρόνος για να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που έχει επιβάλει η Κύπρος. Το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση των ελέγχων τον Ιανουάριο ήταν «πολύ φιλόδοξο», πρόσθεσε.

Ο διοικητής επέμεινε ότι η διαχείριση της κρίσης από την κεντρική τράπεζα σε συνεργασία με την τρόικα είναι εκπληκτική, ενώ χαρακτήρισε τη νέα Αρχή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών «δυσλειτουργική» και γραφειοκρατική.

The post Δημητριάδης: «Μη βιώσιμη κατάσταση» η σχέση μου με τον Αναστασιάδη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα