Η ασφάλεια του Διαδικτύου στο επίκεντρο της συνάντησης του Ομπάμα

Συνάντηση με στελέχη τεχνολογικών εταιριών, μεταξύ αυτών της Google και του Facebook είχε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου, μετά το σκάνδαλο σχετικά με τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι «πληροφορίες, η τεχνολογία και η προστασία της ιδιωτικής

ζωής». Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τα στελέχη σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε αναγγείλει τον Ιανουάριο. Παράλληλα ο Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζούκερμπεργκ, όπου ο ιδρυτής του Facebook, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της κυβέρνησης, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η NSA είχε «εισχωρήσει» στους σέρβερς του Facebook με σκοπό να μολύνει με κακόβουλο λογισμικό συγκεκριμένους υπολογιστές.

Παρών στην συνάντηση εκτός από τον ιδρυτή του Facebook ήταν ο Έρικ Σμιτ της Google, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netfix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box.

The post Η ασφάλεια του Διαδικτύου στο επίκεντρο της συνάντησης του Ομπάμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα