Γιατί ο Κουρής θέλει να ξανανοίξει το Alter;

Προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το Alter καταβάλλει ο Γιώργος Κουρής, με το θέμα να κολλάει όμως εκτός των άλλων και στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν εδώ και 18 μήνες οι 450 εργαζόμενοι.

Ο Γιώργος Κουρής, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης αποκλειστικά και μόνον στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε. (Alter), Κώστα Γιαννίκο που κρατείται ακόμη στις φυλακές Κορυδαλλού

και με πρόταση για 2 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν ως αποζημίωση, καλεί για πολλοστή φορά τους επισχεσίες εργαζομένους του Alter να επιστρέψουν με μισθούς πείνας, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Η πρόταση προβλέπει επαναλειτουργία του σταθμού με τη διατήρηση των 300 από τους 450 εναπομείναντες δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς. Οι 150 από αυτούς, θα αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο και θα μοιραστούν τα 2 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο βασικός μέτοχος της Ελεύθερης Τηλεόρασης. Οι υπόλοιποι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αντί 800 ευρώ μικτά τον μήνα και με μπλοκάκι ενώ θα λάβουν τις αποζημιώσεις και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα από τα κέρδη που τυχόν αποκομίσει το κανάλι μετά την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Κουρής έχει βρει κάποιους επενδυτές – χρηματοδότες και για αυτό τον λόγο θέτει το σχέδιο επαναλειτουργίας του Alter πάλι σε ισχύ. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως με τέτοιους μισθούς και αποζημιώσεις δεν προτίθενται να συμβιβαστούν και να επιτρέψουν να εκπέμψει η συχνότητα και πάλι «στα χέρια» του κ. Κουρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα