Λουκέτο διαρκείας εν όψει… στους δήμους

Το κλίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι βαρύ. Από θυελλώδες έως και εκρηκτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αιτία πολέμου είναι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας κι η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων.

Χθες στο έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, διευρυμένο με τη συμμετοχή και των προεδρείων των τοπικών ΠΕΔ, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεση τους για αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτούς χωρίς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,

Κώστας Ασκούνης, πρότεινε το σημερινό κλείσιμο στους Δήμους, και την μετά το μεσημέρι επανεξέταση τους θέματος αφού θα έχει γίνει κι η συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 2.30 μμ. Πάντως το κλίμα που επικρατεί είναι για κλείσιμο διαρκείας των Δήμων όλης της χώρας.

Η ένταση κλιμακώνεται μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, το βράδυ της Κυριακής από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ο κ. Καμίνης καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως ηθικό αυτουργό ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαλασόπουλος κάνει λόγο για προβοκάτσια του δημάρχου Αθηναίων.

Σήμερα το μεσημέρι από κοινού δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια ώρα, στα κεντρικά γραφεία της ΚΕΔΕ, θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis, την αποδοχή που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ελληνική κοινωνία…!!!

Γ.ΣΠ.Π

Keywords
Τυχαία Θέματα