Κλειστοι σημερα ολοι οι δημοι της χωρας...

10:08 8/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Κλειστοί θα μείνουν σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη διάρκεια της έκτακτης...
συνεδρίασής του, με φόντο τις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί
και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα επαναξιολογήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν για την περαιτερω στάση τους.
Σημειώνεται ότι την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, για το «λουκέτο» της Δευτέρας υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.
Όπως υποστήριξε ο κ. Ιωακειμίδης, η αναλογία των ΟΤΑ, για ένταξη σε κινητικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είναι 1.100 - 1.200 άτομα. «Να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα. Να ματώσουμε. Αλλά να ματώσουμε λίγο», ανέφερε. Επεσήμανε ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι θα «έπρεπε να είναι ένα από την αρχή», αλλά, όπως είπε, δεν το κάναμε».
Με τη σειρά του, ο κ. Τζόκας σημείωσε ότι πλέον «ο κίνδυνος δεν είναι μια καχεκτική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια "κλινικά νεκρή" Αυτοδιοίκηση». «Πρόκειται για κοινωνικό κανιβαλισμό», τόνισε και κατηγόρησε για «γκεμπελισμό τα ΜΜΕ που έχουν προχωρήσει σε επιχείρηση συκοφάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Να πάμε σε σύγκρουση. Αν δε σε σέβεται κάποιος, πρέπει να σε φοβάται. Πρέπει κάποια στιγμή να δείξουμε το ανάστημά μας. Δεν συμφωνώ με απολύσεις. Δεν μπορώ να συμφωνήσω άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και να μην έχουν αύριο να θρέψουν την οικογένειά τους», κατέληξε.
Προπηλακίσθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων
Κατά τη συνεδρίαση, παρεμβάσεις έκαναν οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ- ΟΤΑ, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των Δημοτικών Αστυνόμων του Δήμου Αθηναίων κ. Θ. Τάτσης. Από τις παρεμβάσεις των δημάρχων, ιδιαίτερη ένταση προκλήθηκε με την παρέμβαση του δήμαρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος και προπηλακίσθηκε, κατά την αποχώρησή του, από συγκεντρωμένους εργαζόμενους.
Θ. Μπαλασόπουλος: Στο χέρι μας να ανατρέψουμε την κατάσταση
Μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως «το πρώτο ουσιαστικό βήμα», διότι, όπως είπε, «συμπορεύονται οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι». «Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.
Δριμύ κατηγορώ ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Κυρ. Μητσοτάκη
Με ανακοίνωσή της νωρίτερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε καλέσει την ΚΕΔΕ να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, εξαπολύωντας παράλληλα πυρά κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν την ΚΕΔΕ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί (...) είτε με τη 'διαθεσιμότητα', είτε με την 'κινητικότητα', είτε με οτιδήποτε άλλο».
Επικεντρώνοντας μάλιστα τα βέλη της στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ διερωτήθηκε: «Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πού ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;».
«Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς της η τρόικα και η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.
Η Ομοσπονδία διαμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, αλλά όπως τονίζει, θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
«Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα