Γ.Γιακουμάτος: «Προσχεδιασμένη» και «οργανωμένη» δίωξη κατά της οικογένειας μου

Για «προσχεδιασμένη» και «οργανωμένη» δίωξη κατά της οικογένειας του κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, αναφερόμενος στη σύλληψη της συζύγου του και του αδερφού του, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» που διατηρούν στο Νέο Ψυχικό.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο κ. Γιακουμάτος σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας «στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας» του έχει υποστεί επανειλημμένους ελέγχους, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί

ποτέ κάτι «που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει».

Μάλιστα, ο βουλευτής σημειώνει ότι ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή εταιρική σχέση με τον οίκο, ενώ σημείωσε ότι εργάζεται εκεί ως γιατρός. Όσον αφορά στον αδερφό του, Δημήτρη Γιακουμάτο, ο βουλευτής προσθέτει ότι είναι Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιακουμάτος τονίζει ότι ο έλεγχος που ξεκίνησε στη μονάδα ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες και ότι ήταν μάλιστα «εξονυχιστικός».

Ωστόσο, στη συνέχεια σχολιάζει ότι υπήρξαν κάποια στοιχεία που του προκάλεσαν «το λιγότερο έκπληξη». Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει ότι «ο έλεγχος δεν περιορίστηκε απλώς στα οικονομικά και άλλα στοιχεία της επιχείρησης, αλλά επεκτάθηκε και στην εξέταση στη ΓΑΔΑ περίπου 40 ανθρώπων, που μέχρι τότε ουδέποτε είχαν περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας, σαν να επρόκειτο να δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα του αιώνα».

Μάλιστα, προσθέτει ότι οι συνήγοροι της οικογένειας του διαθέτουν στοιχεία ότι «στους ανθρώπους αυτούς ασκήθηκαν έντονες πιέσεις, να τους εκμαιεύσουν καταθέσεις, που με στοχοποιούσαν».

Επιπλέον, ο κ. Γιακουμάτος σχολιάζει ότι η αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε παρανόμως, «προκειμένου να επιτευχθεί ο δημόσιος διασυρμός μελών της οικογένειας μου».

«Το 2012 έχουμε ανακριβή στοιχεία, κατά την έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας, για 42.000 ευρώ συνολικό εισόδημα που αντιστοιχεί σε φόρο 11.000 ευρώ περίπου. Αλήθεια, όταν η εταιρεία πληρώνει περίπου 150.000 ευρώ σε φόρο και ΦΠΑ το 2012 και το 2013, έχει λόγο να αποκρύψει εισόδημα προκειμένου να γλυτώσει 11.000 ευρώ;», σχολίαζει ο κ. Γιακουμάτος.

Στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι η επίθεση έναντι της μονάδας είχε ένα και μοναδικό στόχο, δηλαδή τον ίδιο ως πολιτικό, ο οποίος «πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα».

Τέλος, ο κ. Γιακουμάτος προειδοποιεί ότι «μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα».

The post Γ.Γιακουμάτος: «Προσχεδιασμένη» και «οργανωμένη» δίωξη κατά της οικογένειας μου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα