Έκτακτα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης στη Φλώρινα

Έκτακτα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων αποφάσισε να λάβει σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακής, για τον Δήμο Φλώρινας, καθώς τα επίπεδα συγκέντρωσης ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια.

Τα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης και θα ισχύσουν μέχρι την Κυριακή την ίδια ώρα, όπου και αναμένεται να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, τους καρδιοπαθείς, αλλά και άτομα άνω των 65 ετών, να αποφύγουν

κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ όσοι έχουν άσθμα ενδέχεται να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Το ίδιο όμως συστήνεται και για τον γενικότερο πληθυσμό, καθώς θα πρέπει να αποφεύγουν την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσουν το χρόνο παραμονής σε αυτούς, ειδικά όταν σημειώνεται αυξημένη κυκλοφορία.

Ένα από τα μέτρα που συστήνονται για την μείωση των εκπομπών από εστίες καύσης είναι η διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, εκτός και αν είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης, ενώ γίνεται και σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον απαγορεύεται η λειτουργία αποτεφρωτικών κλιβάνων, αλλά και οποιαδήποτε καύση σε ανοιχτούς χώρους.

Παράλληλα, συστήνεται η οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, μείωση των συνεχόμενων εναλλαγών γκαζιού- φρένου, αλλαγή ταχυτήτων στον σωστό χρόνο κλπ, κατά μήκος των οδικών αξόνων αστικών περιοχών.

The post Έκτακτα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης στη Φλώρινα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα