Γιώργος Τράγκας: Γιατί πήγα στον ΣΚΑΪ...

Τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση του ΣΚΑΪ εξήγησε μέσω της σελίδας του στο Facebook, o Γιώργος Τράγκας, δίνοντας «πρόγευση» για το περιεχόμενο της εκπομπής του....

Αναλυτικά:

Έχετε δει την ταινία «Εχθρός προ των πυλών»; Έχετε δει πως εκινείτο ο εκπληκτικός ρώσος ελεύθερος σκοπευτής στα ερείπια του Στάλιγκραντ; Έχετε απολαύσει το τέλος του γερμανού αλαζόνα ελεύθερου σκοπευτή που είχε αναλάβει την εξόντωσή του; Επειδή διαβάζω όλα όσα μου γράφετε, οφείλω
να σας πω ότι η μετάβασή μου στο ΣΚΑΪ δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα οικονομικά μου, ούτε με πρόσθετο πλουτισμό μου. Η αμοιβή είναι ελάχιστη και με βάση τις σημερινές συνθήκες, το 50% πηγαίνει απευθείας στην εφορία και τα υπόλοιπα στις ανάγκες παραγωγής.

Δέχθηκα τη πρόταση του ΣΚΑΪ (και δεν ξέρω πόσο οι άνθρωποι θα με αντέξουν ή πόσο θα αντέξει ο δικός μου οργανισμός την κόπωση) γιατί πιστεύω αυτή την εποχή επιβάλλεται να εντείνουμε τις προσπάθειες ανάδειξης των πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων από όπου μπορούμε και όπου μπορούμε. Φυσικά ο ΣΚΑΪ έχει τους δικούς του λόγους να με θέλει, και εγώ τους δικούς μου. Στις 11 το βράδυ της Κυριακής (και αυτό δεν είναι κάτι μεταξύ αστείου και σοβαρού) το στούντιο «ανήκει» σε εμένα, στους φιλοξενούμενους της εκπομπής και στην ελεύθερη κριτική τη δική σας.

Τώρα θα μου πείτε ότι παίζονται ήδη στοιχήματα και μάλιστα δίνουν 5/1 σε όσους πιστεύουν ότι το πολύ να μείνω τρεις ή τέσσερις εκπομπές. Και ότι κάποια στιγμή ενδέχεται να με «ανταλλάξουν» λόγω πολιτικής συγκυρίας. Είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι και γενικότερα στις οδομαχίες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που συμβαίνει στην κατεχόμενη ζώνη, στο γερμανικό προτεκτοράτο, σε αυτή την πρωτόγνωρη αποικία του χρέους. Άλλωστε και στο παρελθόν και από τον ΣΚΑΪ και από άλλα ιδρύματα έχω αποχωρήσει όταν δεν ήμουν «αρκετός», ή «προσαρμόσιμος» ή «χρήσιμος» ή «ευθυγραμμισμένος». Είναι αρκετοί οι σταθμοί που έχουν βγάλει ανακοινώσεις ότι «δεν συμπράττουν με την αισθητική μου», αφού προηγουμένως μετέδωσαν εκατοντάδες εκπομπές μου, τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές.

Τώρα τι θα δείτε το βράδυ της Κυριακής για να μην έχετε την αίσθηση ότι πρόκειται για μια άλλη εκπομπή από αυτές που συνήθως βγάζω ή ότι πρόκειται να ακούσετε έναν άλλον πολιτικό λόγο. Έχω κυρίαρχο θέμα σε αυτή την εκπομπή πως δολοφονήθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα επί μνημονίου, πως καταλύθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Έχω ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκι στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί σήμερα και όσα έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο καιρό για την ισοπέδωση των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα. Κοντά μου θα έχω διακεκριμένους νομικούς και τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, κ. Κασσιμάτη. Ο κορμός της εκπομπής θα κινηθεί σε κοινωνικά θέματα. Παράδειγμα, γνωρίζετε σε πόσους καρκινοπαθείς επιδεινώθηκε η κατάσταση επειδή δεν είχαν την έγκαιρη πρόσβαση στα απαραίτητα αντικαρκινικά φάρμακα; Θα δείτε ένα συγκλονιστικό κατά την γνώμη μου ρεπορτάζ. Γνωρίζετε ποια είναι η κατάσταση στις φυλακές, πόσοι κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλον, πόσοι κρατούμενοι μαζί με την αναμόρφωση του χαρακτήρα τους κολλάνε ηπατίτιδα C ή λόγω των συνθηκών κινδυνεύει η ζωή τους; Ακόμη ελπίζω να αναδείξω για το θέμα στις Σκουριές κάποιες πτυχές που έμειναν στο σκοτάδι. Δεν σας λέω όλο το μενού της Κυριακής, απλά δίνω την περίληψη του έργου που δεν θέλω να θεωρηθεί από κανέναν ότι πρόκειται να είναι μια άλλη μαγιονέζα των εκπομπών μου. Ούτε πρόκειται για μια Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Θα έλεγα ότι θέλω από την συχνότητα του ΣΚΑΪ να δώσω με το δικό μου τρόπο και με τα δικά μου σχόλια την εβδομάδα που πέρασε και όσα αναμένονται στην εβδομάδα που έρχεται.

Να θυμάστε ότι ο «ελεύθερος σκοπευτής», σχεδόν πάντα, κινείται σε εχθρικό –επικίνδυνο έδαφος. Κινείται σε χαλάσματα, κρύβεται επί ώρες, αποφεύγει τις ακτίνες του ήλιου για να μη δίνει στόχο στους αντιπάλους, μπλοφάρει και πυροβολεί χωρίς δισταγμό την ώρα που πρέπει.

Ξέρετε μερικές καταστάσεις μοιάζουν με μεταμόσχευση μυελού των οστών σε συμπτώματα πολιτικής λευχαιμίας. Όπως και να έχει αυτή την Κυριακή στις 11 το βράδυ θα βγω για «κυνήγι» και σίγουρα (για όσους με ξέρουν) είμαι πάντα ο… απρόβλεπτος.new post
Keywords
Τυχαία Θέματα