Ε.Βενιζέλος: «Εμείς κατοχυρώσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Ανέβασε τους τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα»

Για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, είπε ότι «είναι πάντα δύσκολη. Δεν έχουμε απέναντι μας έναν ορθολογικό συνομιλητή. Η δυσκολία διαπραγμάτευση

είναι και ιστορικό μάθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που κατά βάθος τρομάζει από τη σύγκρουση, φοβάται ότι όταν πετυχαίνει τη διαπραγμάτευση δεν έχει λόγο ύπαρξης. Με κόπους και βάσανα γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος εύκολος η χώρα να βγει από την κρίση και το μνημόνιο. Κανείς δε θα βρει ευκολία στην αμεριμνησία και τον λαϊκισμό» Πρόσθεσε: «Αν πιστεύουν ότι θα γυρίσουμε πίσω στη κακοδαιμονία τότε κάνουν λάθος. Τα περιβόητα λάθη του ΔΝΤ είναι μια αφετηρία συντηρητική πολιτικά και νεοφιλελεύθερη οικονομικά».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Η διεθνής συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί και θέλει να βγάλει το πρόγραμμα είναι άδικη. Δε θέλουμε ρητορική αναγνώριση αλλά έμπρακτη. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει κατανοητό και από τη νέα γερμανική κυβέρνηση, σημαντικός ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ». « Στη συζήτηση για το χρέος θα επιβεβαιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Το 2008 άρχισε η υφεση, τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η συζητηση για το χρέος. Όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Ναι σε διαρθρωτικά μέτρα. Ναι στη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στήριξη πραγματικής οικονομίας και ανάσχεση ανεργίας. Εμείς ανακόψαμε τη συζήτηση για τις ομαδικές απολύσεις μια για τους πλειστηριασμούς . Αν βγει η χώρα από το μνημόνιο αυτό τρομάζει το ετερόκλητο μωσαϊκό της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης. Δημοσιονομικός σχεδιασμός μέχρι το 2016 χωρίς μέτρα».

«Εμείς κατοχυρώσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Εμείς σταματήσαμε τις ομαδικές απολύσεις. Εμείς σταματήσαμε τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νομού για την τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του.

«Η ελληνική κοινωνία μπορεί να νιώθει πιο ασφαλής και σίγουρη, πιο κοντά στο αίσθημα της εξόδου από τη μέγγενη της κρίσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το τετράπτυχο στο οποίο κινείται το κόμμα είναι:

όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα,ναι σε διαρθρωτικά μέτρα,ναι στην προστασία ευπαθών ομάδων καιναι στήριξη της πραγματικής οικονομίας

«Συγκροτούμε την Εθνική Ομάδα Δράσης για την ανάσχεσης της ανεργίας. Τον οδικό χάρτη 10 βημάτων για την έξοδο από την κρίση, όπως παρουσιάστηκαν κατά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό» τόνισε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής: «Σπέκουλα το ΣΥΡΙΖΑ με την ασφάλεια των καταθέσεων. Ανόητη θεωρία ενιαίου ευρωπαϊκού κόμματος. Νομίζουν κάποιοι αφελείς οτι τα κόμματα είναι τεχνητά άθροισματα. Πιστεύουν κάποιοι οτι μπορείς να αθροίσεις δυνάμεις και δεν καταλαβαίνουν οτι οι δυνάμεις διαιρουντια κιόλας και δεν πολλά . Θεωρία δήθεν συνωμοσιολογικη οτι το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε σε μόνιμη σύμπραξη με τη δεξιά . Σε ο,τι με αφορά είμαι ιστορικά υπερήφανος ότι το Μάιο του 2010 πρότεινα αυξημένη πλειοψηφία για να αναγκάσουμε τη νέα δημοκρατία βίαια να συναινέσει ή να την οδηγήσουμε σε διάσπαση αλλά αυτό δεν έγινε ίσως γιατί κάποιοι πίστευαν ότι μόνοι μας έπρεπε να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία».

Για τις εκλογές του 2011, ανέφερε: «Τον Ιουνίου του 2011 το ΠΑΣΟΚ προσέγγισε τη νέα δημοκρατία για τη συγκυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό από τον αρχηγό του η ΝΔ δεν ενέδωσε τότε. Οδηγηθήκαμε στις επικίνδυνες εκλογές του 2012 που δεν τις θέλαμε. ΔΗΜΑΡ μόσχος σίτευτος τότε. Ηθικό πλεονέκτημα ο ΣΥΡΙΖΑ που το χάνουν. Ορισμένοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα είναι η ΝΔ. Η διαπραγματευση είναι το θεμα. Άλλοι αθροίζουν τις ψήφους τους με τον έγκλειστο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές του».

Για τον πόλεμο που έχει στηθεί κατά του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε: «Η εικόνα αυτή ενός ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται και πετυχαίνει θρυμματίζεται συνεχώς με επικοινωνιακά ασύμμετρη τρόπο. Ποτέ μα ποτέ από τότε που ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ δε μπορέσαμε με ενιαίο τρόπο και στάση να εφαρμόσουμε μια απόφαση, που την είχαμε πάρει συλλογικά από το συνέδριο – αντί το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί το πάλι οδό της λύσης το χαρίσαμε στη ΝΔ και διεκδικούσαμε την προσθήκη. Δε δείχνουμε οτι το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ο εγγυητής της σταθερότητας αλλα με τη στάση μας τροφοδοτούσε την εσωστρέφεια Η θεωρία της παρθενιας ποτέ το ΠΑΣΟΚ έχασε την αυτοτέλεια του; Τη χάσαμε την αυτοτέλεια όταν συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ και το λαός το Νοέμβριο του 11. Πιστεύουμε στην αυτοδυναμία η στις κυβερν´ησεις της συνεργασίας; Οι πόρτες είναι ανοιχτές για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, τη θέλουμε πίσω; Ανιστόρητες και ανεύθυνες αντιθεςεις προσωπικές πολιτικές ανεπιγνωστες, που γεννήθηκαν μεσα στο πασόκ, Εκτσογλανισμου της ελληνικής κοινωνίας για τη συζητηση στη βουλή δημιουργούν συνθήκες οιονεί εμφυλίου στη χωρα. Εκλογές στο ΤΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει την ενιαία δημοκρατική παράταξη. Λυπάμαι πολύ που η ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της κατά πλειοψηφία θέλησε να παραμείνει περιχαρακωμένη στο χώρο της. Η απάντηση είναι πολιτικα και ηθικά απαξιωτική. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και σε όσα στελέχη έχουν αποχωρήσε. Ξέρουν ποιο είναι το σπίτι τους και ο χώρος τους. Οι 58 απυηθυναν μια πρόσκλησης. Δεν είπαν οτι κάνουν ένα κόμμα. Καλούμε τα κόμματα, τις κινήσεις να προσέλθουν στο διάλογο. Κανείς δεν έχει θέσει σε αμφισβήτηση την αυτοτέλεια του ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπα και τα συμβολα. Ισότητα, αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς ηγεμονισμούς, αυτή είναι η βάση για την ελιά. Υπάρχει ανάγκη εμείς να σεβόμαστε τους άλλους. Πρεπει να σέβονται το ΠΑΣΟΚ. Λένε ότι δε μπορείς να στηρίζεις την κυβερνητική σταθερότητα και την έξοδο της χώρας από την κρίση, και αν στηρίζεις την κεντροαριστερά δεν απαντούν στο ερώτημα αν μπορείς να υπονομεύεις την πορεία εξόδου από την κρίση και να είσαι στην κεντροαριστερά ».

Τέλος, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Προοδευτική λύση είναι η εφικτή, εθνική, αξιόπιστη, κοινοβουλευτικά, βιώσιμη. Προοδευτικό δεν είναι το διχαστικό, το εμφύλιο πολεμικό και το κοινοβουλευτικά μη εφαρμόσιμο… Ποιο είναι το προοδευτικό, η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Βάσει της προγραμματικής συμφωνίας, το σχήμα Τσίπρα- Καμμένου και την όσμωση με τους νεοναζιστες της χρυσής αυγής… Ανέλαβα ηγεσία παράταξης υπο συνθήκες κρίσης. Σήκωσα μαζί σας και σηκώνω μαζί σας ένα τεράστιο βάρος. Έχω ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής σε αντοχή».

Πηγή: fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Ε.Βενιζέλος: «Εμείς κατοχυρώσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα