«Εθελοντισμός για τα παιδιά και όχι για τα… γκαλά»

Τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού για επίτοκες και λεχώνες μητέρες, αλλά και τη διεύρυνση των υποστηρικτικών δομών του «Αγίου Στυλιανού» ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρόεδρος του δημοτικού βρεφοκομείου, Μαρία Τσιουτάνη. Οι ίδιοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι η «Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού» προκειμένου να παρουσιάσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του 2014, μίλησαν για την καθημερινότητα των 29 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα

αλλά και τις… διαφορές τους με τους εθελοντές του ιδρύματος.

«Ένα τέτοιο ίδρυμα που έχει να κάνει με ανθρώπους που έχουν προβλήματα έχει δύσκολη αντιμετώπιση. Σκοπεύουμε να παρέχουμε ψυχολογική στήριξη και στους γονείς των παιδιών αυτών» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος τόνισε πως πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο ίδρυμα. «Πρόκειται για ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που δυσκολεύει όλο και περισσότερο λόγω των νόμων» τόνισε και ευχαρίστησε προσωπικό και εθελοντές του Αγίου Στυλιανού.

Το ίδρυμα σήμερα φιλοξενεί 29 παιδιά από ενός μηνός εώς πέντε ετών, έχει δυναμικότητα 30 παιδιών ενώ στο παρελθόν φιλοξένησε και 35 παιδιά. Κύριο έργο είναι η περίθαλψη παιδιών που βρίσκονται χωρίς οικογενειακό περιβάλλον για πολλούς λόγους ή οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν. «Εμείς φιλοξενούμε παιδιά. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Όταν όμως οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με παρέμβαση ή διάταξη εισαγγελέα αναλαμβάνουμε εμείς» σημείωσε η κ. Τσιουτάνη.

Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa

The post «Εθελοντισμός για τα παιδιά και όχι για τα… γκαλά» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα