Ερωτήσεις στη Βουλή θέτουν οι Χρυσαυγίτες και πίσω από τα κάγκελα

Τις τελευταίες μέρες, η καθημερινότητα στη Βουλή περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ενώ συμβαίνουν και περιστατικά πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Πιο συγκεκριμένα, οι έγκλειστοι βουλευτές συνεχίζουν να θέτουν ερωτήματα ακόμα και πίσω από τα κάγκελα, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται να απαντήσει όσο διαρκεί η δίωξη τους.

Οι έγκλειστοι Χρυσαυγίτες,

Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, κατέθεσαν τρεις ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπενθυμίζοντας πως διατηρούν ακόμα τη βουλευτική τους ιδιότητα. Όσον αφορά στο ένα ερώτημα, ο Γιάννης Λαγός ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, γιατί οι σωφρονιστικές αρχές των φυλακών Κορυδαλλού δεν του επιτρέπουν να αναρτήσει την ελληνική σημαία στο κελί του.

Κάνει λόγο για «γελοίο, ψευδές και παντελώς αβάσιμο κατηγορητήριο», ενώ στην ερώτηση αναφέρει: «Σε διάφορες επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει σε καταστήματα κράτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου ενεργειών και με σκοπό τη διαπίστωση των συνθηκών κράτησης των Ελλήνων κρατουμένων, παρατήρησα πως πολλοί κρατούμενοι είχαν στα κελιά τους αναρτημένες διαφόρων ειδών σημαίες. Έτσι, τόσο εγώ όσο και οι συγκρατούμενοι-συναγωνιστές μου αιτηθήκαμε από τη διεύθυνση φυλακών να μας επιτραπεί η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός των χώρων που διαμένουμε. Η απάντηση που λάβαμε υπήρξε αρνητική και χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση».

Η δεύτερη ερώτηση του κ. Λαγού αφορά στα δημοσιεύματα περί νέων απολύσεων στο Δημόσιο σύμφωνα με απαιτήσεις της Τρόικας, ενώ η ερώτηση του Χρήστου Παππά προς τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αφορά στις φήμες για την ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους από την Ελλάδα.

Παράλληλα, σε ερωτήσεις των βουλευτών Α.Γρέγου, Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά φέρονται να έχουν απαντήσει οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών, προς τους οποίους επίσης αναφέρθηκαν.

Αναφορικά με αυτά τα ερωτήματα, ο Νίκος Δένδιας έκανε την εξής δήλωση: «Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων του Γενικού Γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για την τέλεση νέων εγκλημάτων βρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης Κ.Ο. καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

The post Ερωτήσεις στη Βουλή θέτουν οι Χρυσαυγίτες και πίσω από τα κάγκελα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα