Εργαζόμενοι του Μετρό κατέλαβαν το κέντρο ελέγχου των συρμών

Μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες προκαλεί η απόφαση των εργαζομένων στο Μετρό να καταλάβουν το κέντρο ελέγχου του συρμού στα Σεπόλια από τις 2 τα ξημερώματα.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να βγουν οι συρμοί από τα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό, αφού οι συρμοί που είχαν βγει από το αμαξοστάσιο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι

αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος, «η καθυστέρηση αυτήν τη στιγμή είναι στο δεκάλεπτο, αλλά όσο περνάει η ώρα ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξάνεται».

«Προχωρήσαμε στην κατάληψη του μετρό τη νύχτα γιατί διαμαρτυρόμαστε με την καταστρατήγηση της συλλογικής μας σύμβασης» είπε και πρόσθεσε «ζητάμε την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστώσει ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση. Ένα εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποιούν το Μετρό για τις μετακινήσεις τους και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας βγάλει προβληματικούς. Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν δυναμικά».

Να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ) ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία περαιτέρω μείωση μισθού και «εφόσον γίνουν μονομερείς ενέργειες για βίαιη κατάργηση των ΣΣΕ ….περισσότερες λεπτομέρειες στο www.toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα