Έρχονται αλλαγές στα πρόστιμα και τη νομιμοποίηση ακινήτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα, με τον περιορισμό του προστίμου των 500 ευρώ για τα κτίσματα που κατασκευάστηκαν πριν το 1975 και τις δικαστικές αποφάσεις για τα αυθαίρετα να είναι στο επίκεντρο. Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος μελετάει τις παρατηρήσεις από φορείς και πολίτες.

Τα σχόλια τα οποία υποβλήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής μέσω δημόσιας διαβούλευσης,

θα επεξεργαστούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναφέρει το «Εθνος» προκειμένου το νομοσχέδιο να συνυπογραφει από τα υπόλοιπα αρμόδια υπουργεία και να κατατεθεί στη Βουλή κατά τις 20 Μαΐου.

Ποιες αλλαγές συζητούνται για τα αυθαίρετα

Ο περιορισμός του προστίμου των 500 ευρώ για τα κτίσματα που κατασκευάστηκαν πριν το 1975, ώστε να ισχύει μόνο για κατοικίες και όχι για μεγάλα κτίσματα όπως οι τουριστικές εγκαταστάσεις.
Δεν θα νομιμοποιούνται τα κτίσματα που έχουν κριθεί αμετάκλητα ως αυθαίρετα από τα δικαστήρια
Δεν θα αντικαθίστανται οι χάρτες του ΥΠΕΚΑ για τον χρόνο κατασκευής, από ένορκες βεβαιώσεις
«Κόκκινη γραμμή» για την εισαγωγή αεροφωτογραφιών όλης της επικράτειας στο πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παραμένει η 28η Ιουλίου 2011. Για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής ή αλλαγής χρήσης χώρου, εκτός από την αεροφωτογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα