Έρχεται το «βραχιολάκι»… πιλοτικά για 250 κρατούμενους

Στους πρώτους 250 κρατούμενους, είτε καταδικασμένους, είτε υπόδικους, είτε σε διαδικασία ανάκρισης θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους επόμενους 18 μήνες ο θεσμός με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, ορίζονται και οι όροι προμήθειας για τα «βραχιολάκια» από ιδιώτη. Θα τοποθετούνται στο πόδι του κρατουμένου, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του να πληρώσει το κόστος, αυτό θα καλύπτεται από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το διάταγμα ο ανάδοχος φροντίζει και για την παρακολούθηση της λειτουργίας σε 24ωρη βάση και ειδοποιεί τις Αρχές σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αφού

ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο ΠΔ θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία και θα εκδοθεί σχετική γνωμοδότηση. Στη συνέχεια, θα καθοριστούν οι τεχνικές προδιαγραφές και θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για την ανακήρυξη του προσώπου που θα αναλάβει το όλο έργο, όπως και την προμήθεια των ηλεκτρονικών μηχανημάτων (βραχιολάκια).

Σύμφωνα με το διάταγμα, η λειτουργία και η συντήρηση του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης θα ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Όποιος αναλάβει τη λειτουργία του επίμαχου συστήματος θα δημιουργήσει κέντρο ελέγχου στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ακόμη, ο ανάδοχος του έργου, εκτός από την παρακολούθηση όλων των κρατουμένων, έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές σε περίπτωση που σταματήσει πάνω από πέντε λεπτά η εκπομπή σήματος από το βραχιολάκι, σε περίπτωση απόπειρας καταστροφής ή αφαίρεσης ή αποσύνδεσής του, ακόμη και σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας του κρατούμενου.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Έρχεται το «βραχιολάκι»… πιλοτικά για 250 κρατούμενους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα