Παπούλιας: Η μάχη κατά του ρατσισμού μας αφορά όλους

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού (21 Μαρτίου), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε την ανησυχία του για τα φαινόμενα ρατσισμού και φασισμού, και την πεποίθηση ότι η δημοκρατική κοινωνία είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει.

«Η μάχη κατά του φασισμού και του ρατσισμού είναι διαρκής και μας αφορά όλους, αν δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε ολοκαυτώματα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ανέφερε ότι η δημοκρατική κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο εκφράζει σήμερα την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα και «οι

νοσταλγοί του ναζισμού θα βρουν κλειστό το δρόμο για την αναβίωση των πιο σκοτεινών πλευρών της σύγχρονης ιστορίας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτίμησε ακόμη ότι το δύσκολο -όπως το χαρακτηρίζει- μεταναστευτικό ζήτημα που θέτει σοβαρά διλήμματα για την Ευρώπη και τη Δύση, «δεν θα αποτελέσει άλλοθι για αποενοχοποίηση της μισαλλοδοξίας» και προσθέτει ότι στην Ελλάδα η κρίση ανέδειξε σοβαρούς κινδύνους για τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κ. Παπούλια, «οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού, οι πολέμιοι της ισότητας και της αξιοπρέπειας για όλους, απομονώθηκαν».

Πηγή φωτογραφίας eurokinissi

The post Παπούλιας: Η μάχη κατά του ρατσισμού μας αφορά όλους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα