"ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ... ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Εκτενή αναφορά για μία ακόμη φορά κάνει ο γερμανικός Τύπος για την ρευστή πολιτική κατάσταση και την αβεβαιότητα στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, ασκώντας σκληρή κριτική στα πρωταγωνιστικά πολιτικά πρόσωπα.
Ενδείξεις για έναν επικείμενο πολιτικό σεισμό διακρίνει δέκα μέρες πριν τις εκλογές η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ειδικότερα, για τα δύο μεγάλα κόμματα διαπιστώνει

ότι χάνουν τη στήριξη των ψηφοφόρων τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ αντιθέτως κερδίζουν σε δημοφιλία ακραία κόμματα με αντιευρωπαϊκή στάση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό ως «μπερδεμένο».
Ακόμη, η Handelsblatt συμπεραίνει: «Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία από την μεταπολίτευση είχαν τον Οκτώβριο του 2009 τη στήριξη του 80% των ψηφοφόρων. Σήμερα μόλις το 35% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής».
Την ίδια στιγμή, σε σημερινό του δημοσίευμα, το περιοδικό Der Spiegel διαπιστώνει ότι «οι ίδιοι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, εκείνοι είναι αυτοί που ζητούν τώρα την ψήφο των Ελλήνων για να τους βγάλουν από την κρίση».
Με τίτλο «ποια κρίση;» και υπότιτλο «η Αθήνα καλεί σε εκλογές» αναφέρεται στις υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών.
Ιδιαίτερα για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, το Der Spiegel σημειώνει ότι έχει τη φήμη του «διψασμένου για εξουσία», που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου, ενώ για τον για τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπογραμμίζει ότι ήταν έμπιστος του πατέρα Παπανδρέου, ενώ σήμερα κηρύσσει άνετα τον πόλεμο στο διογκωμένο κρατικό μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα