Επίθεση Τατσόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή – Κλεπτοκρατία

Του Γιάννη Ντάσκα

Νέα πολύ ενδιαφέρουσα για την σημερινή πολιτική πραγματικότητα άποψη διατυπώνει με δημόσιες δηλώσεις του, ο συγγραφέας- δημοσιογράφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος. Επαναφέρει την θέση του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα σε συγκυβέρνηση ανάγκης με την Νέα Δημοκρατία

αλλά «ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Νέα Δημοκρατία σαν λάϊτ Χρυσή Αυγή. Ο κύριος Τατσόπουλος δεν χρησιμοποιεί τις έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» αλλά αναφέρεται στα κόμματα με τα ονόματα τους.
Όταν χρειάζεται να βγει από τις κομματικές ονομασίες χρησιμοποιεί την έννοια «πατριωτισμός» ως ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, λεει χαρακτηριστικά: «Προφανώς με δυνάμεις που υπάρχουν και μέσα στην Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν είναι δέσμιες της κομματικής τους τυφλότητας, τόσο ώστε να θυσιάσουν την ίδια τους την πατρίδα- για αυτό τις αποκαλώ πατριωτικές δυνάμεις- στο όνομα οποιουδήποτε συμφέροντος. Μιλάω για ανθρώπους που είναι αδιαπραγμάτευτα απέναντι στους ναζιστές. Τονίζω ότι αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και συμφώνα με αυτές η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ενιαία. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία λάϊτ Χρυσή Αυγη. Δεν το πιστεύω αυτό. Αντιθέτως πιστεύω ότι και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν και δυνάμεις λάϊτ Χρυσής Αυγής που διαρκώς βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί της, αλλά δεν ξέρω σε πιο βαθμό είναι κυρίαρχες. Αυτές τις δυνάμεις θέλω να απομονώσω συνεργαζόμενος υποθετικά με τους άλλους. Με τους οποίους βεβαίως έχουμε και σήμερα διαφορές αγεφύρωτες.
Σε άλλο σημείο ο κύριος Τατσόπουλος αναφέρει: «Υπάρχει ο κίνδυνος του κοινωνικού μιθριδατισμού, να περάσουν όλα αυτά υποδόρια στο κοινωνικό σώμα, να φασιστικοποιηθούμε όπως θα έλεγε ο Καβάφης, ανεπαισθήτως. Μετά να επέλθει πλήρης νομιμοποίηση. Μετά η πλήρης ενσωμάτωση και μετά με πολλά ταρατατζούμ η κατάλυση αυτού που η Χρυσή Αυγή ονομάζει «κλεπτοκρατία», που στην ουσία είναι η κατάλυση του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα».
Αυτά που λεει ο κύριος Τατσοπουλος φαίνονται και λογικά και εύκολα στην προσέγγιση τους, αλλά δεν είναι. Κλεπτοκρατία υπάρχει και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι η επέλαση της Χρυσής Αυγής για να λάβει «συγχωροχάρτι». Γιατί τότε θα έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν οτι το «σύστημα κλεπτοκρατιας» επινόησε και πατρονάρει αθέατα το ναζιστικό κόμμα για να λάβει μέσα από το φόφο και το ταρατατζουμ συγχωροχάρτι. Ήδη το «σύστημα κλεπτοκρατιας» βαφτίζει διάφορους «μασέρ» δημοσιογράφους πολιτικών εκπομπών και εκεινοι κλεινουν τις δημόσιες συνομιλίες τους με Χρυσαυγίτες με την φράση «γειά σας, την αγάπη μου». Από την άλλη πλευρά έχει δίκιο. Και σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει «κόκκινος» Χρυσαυγιτισμός. Κι είναι αυτός που δεν επιτρέπει στα ελεγχόμενα από αυτό το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, όχι μόνο παρουσία πιστών στο δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων που είναι εντελως απέναντι στο «σύστημα κλεπτοκρατιας». Με το «σκεπτικό» ότι «δεν είναι δικοί μας , άρα είναι εχθροί μας». Και εχθροί τους, πάει και έρχεται. Η «δημοκρατικότητα» τους που «παίζει»;

Keywords
Τυχαία Θέματα