Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα και Κύπρο

Η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, θα επισκεφτεί την Αθήνα την Κυριακή, ώστε να συζητήσει για διμερή και παγκόσμια θέματα με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, με στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

Θα συναντηθεί με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος

Στη Λευκωσία η Βικτόρια Νούλαντ θα μεταβεί

στις 4 Φεβρουαρίου, για να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης με τους οποίους θα συζητήσει τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ- Κύπρου. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες, μεταφέροντας την αμερικανική υποστήριξη για την επιτάχυνση της προόδου προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η υφυπουργούς θα συνοδεύσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο ταξίδι του στο Βερολίνο, στις 31 Ιανουαρίου, στη Διάσκεψη του Μονάχου όπου θα συναντηθούν με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ θα επισκεφθεί επίσης την Πράγα και το Κίεβο.

The post Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα και Κύπρο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα