«Βλέπουν» θέσεις εργασίας στο πρόσωπο του Πούτιν αλλά…

του Βαγγέλη Στολάκη

Ως μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας λαμβάνουν οι πολίτες το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο. Και μπορεί οι… άσπρες πλαστικές καρέκλες στις οποίες κάθισαν Αντώνης Σαμαράς και Βλαντιμίρ Πούτιν να μην κέρδισαν τις εντυπώσεις, η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ελλάδα, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και σιδηρόδρομων που τέθηκαν επί τάπητος ικανοποιεί,

όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της «Κ» το κοινό αίσθημα.

Πούτιν και Σαμαράς είχαν τη δυνατότητα να «λιώσουν τους πάγους» που υπήρχαν στις σχέσεις των δυο χωρών και να συζητήσουν αναλυτικότερα τους τομείς στους οποίους επιθυμεί να επενδύσει η Μόσχα. Άλλωστε οι Ρώσοι και στο παρελθόν, λίγο μετά το «ναυάγιο» της εξαγοράς της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τη Gazprom είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τα λιμάνια και τους σιδηρόδρομους. Η συνάντηση Πούτιν-Σαμαρά έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της «Κ» τον Ιούνιο του 2013, στο οποίο γινόταν λόγος για ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις. Και για τους σιδηροδρόμους και για τα λιμάνια πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις» είχε δηλώσει στην «Κ» ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

Θετικά εκτιμούν εν πρώτοις οι Θεσσαλονικείς τη συνάντηση των δυο ανδρών. Θεωρούν πως η στροφή προς τη Ρωσία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας αφού μέσα από τις επενδύσεις θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: karfitsa.gr

The post «Βλέπουν» θέσεις εργασίας στο πρόσωπο του Πούτιν αλλά… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα