Έως 31 Μαρτίου θα ισχύουν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε σήμερα την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας που έληξαν στις 28/2/2013 έως τις 31/3/2013 χωρίς να χρειάζονται θεώρηση από τις αρμόδιες αρχές του Ιδρύματος. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από την αθρόα προσέλευση ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση των οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας.
Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση

του Ιδρύματος υπενθυμίζει στους ασφαλισμένους τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας, σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια.

Τέλος, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο απαιτούμενος αριθμός ημερών για τη θεώρηση των βιβλιαρίων από 1/3/2013 έως 28/2/2014 αναμένεται να μειωθεί στο μισό, δηλαδή από 100 στις 50 ημέρες, με σχετική διάταξη που είναι στα σκαριά και σύντομα θα προωθηθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι απόρροια της αναγνώρισης του ΙΚΑ των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα της αδυναμίας πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν 100 μέρες ασφάλισης μέχρι το Σεπτέμβριο

Keywords
Τυχαία Θέματα