Cowboys και Ινδιάνοι – Video games 1-0

Κι όμως, ενώ τα video games έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά φαίνεται πως προτιμούν να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια, παρά να κάθονται μπροστά στον υπολογιστή. Τουλάχιστον στη Βρετανία.

Έρευνα της εταιρείας Sainsburry και του YouGov σε 1.500 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών και 2.000 ενηλίκους, με αντικείμενο το πώς προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, έδειξε πως τα παραδοσιακά παιχνίδια και η ενεργή δράση

έρχονται στην πρώτη θέση, αφήνοντας τα παιχνίδια στον υπολογιστή στη δεύτερη.

Το κρυφτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια ακόμη και σήμερα, ωστόσο άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο – που ήταν η πιο δημοφιλής μεταξύ 1960 και 1990 – έχουν πέσει στην τρίτη θέση στην προτίμηση των “σημερινών” παιδιών.

“Οι επιλογές των παιδιών αλλάζουν ανάλογα με τη γενιά, όμως βλέπουμε ότι οι παλιές αξίες είναι δημοφιλείς όσο ποτέ. Σημασία πάντως έχει ότι, ανεξάρτητα από το τι παίζουν τα παιδιά, περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δραστηριότητες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Sainsburry.

Πηγή: Telegraph

The post Cowboys και Ινδιάνοι – Video games 1-0 appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα