Εντυπωσίασε η Ντόρα σε debate στην Οξφόρδη!

Κόντρα σε έναν λόρδο και υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Θάτσερ αλλά κι έναν ευρωσκεπτικιστή, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, στο «Debate της Πέμπτης», που διοργανώνεται από την Ένωση της Οξφόρδης και η ιστορία του φτάνει μέχρι το 1823.

Το debate αυτό, έχει πολύ μεγάλη απήχηση αλλά και μεγάλο κύρος, καθώς έχουν συμμετάσχει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Γουίλιαμ Γκλάντστοουν,

ο Τόνι Μπλερ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ρίτσαρντ Νίξον. Αυτή τη φορά, το θέμα της εκπομπής ήταν το αν «Η Ε.Ε. αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία». Ως πολέμιοι της θέσης αυτής, καταφέρθηκαν τόσο η κα Μπακογιάννη, όσο και ο πρόεδρος του οικονομικού και επενδυτικού οίκου Finsbury, Ρόναλντ Ραντ ενώ υπέρμαχοι της παραπάνω άποψης και αντίθετοι στην πολιτική της ΕΕ, ήταν ο βετεράνος πολιτικός, λόρδος Λόουσον και ο συντηρητικός βουλευτής της Αγγλίας, Τζέικομπ Ρις Μογκ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κέρδισε το debate με 218 ψήφους έναντι 116, υποστηρίζοντας τη θέση ότι η ΕΕ δεν βλάπτει τη Δημοκρατία απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών στη κυβέρνηση της Μάγκαργκαρετ Θάτσερ, λόρδο Λόουσον. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι η μη εκλογή των Επιτρόπων της Κομισιόν από τους πολίτες αποδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ. Η κα Μπακογιάννη του απάντησε «οι Επίτροποι διορίζονται από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της ΕΕ» και τον αποστόμωσε λέγοντας «με όλο το σεβασμό, εξοχότατε λόρδε, ούτε εσείς είστε εκλεγμένος, αλλά διορισμένος στη Βουλή των λόρδων λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής σας».

Ο λόρδος Λόουσον εμφάνισε ως επιχείρημα τη γραφειοκρατία που αντιμετώπισε κάποιος φίλος του στην Ευρώπη όταν πέθανε η αγελάδα του. Η Ελληνίδα βουλευτής, αφού του εξέφρασε τη λύπη της για την απώλεια της αγελάδας – σημείωσε ότι αυτό συνέβη για να προστατευθεί η Ευρώπη από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Ύστερα από τη δεύτερα «ήττα» του, ο λόρδος Λόουσον, εμβληματική φυσιογνωμία των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως πέρα από «Ελληνίδα θεά», όπως ανέκαθεν τη θεωρούσε, η κα Μπακογιάννη είναι και μια πολύ σκληρή πολιτικός. Ο έτερος αντίπαλος, Τζέικομπ Ρις -Μογκ, δήλωσε τυχερός που δεν έχει τη βουλευτή της ΝΔ ως πολιτική αντίπαλο στο βρετανικό κοινοβούλιο!

The post Εντυπωσίασε η Ντόρα σε debate στην Οξφόρδη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ουίλιαμ ρις-μογκ
Τυχαία Θέματα