O Kάμερον απειλεί ότι θα κλείσει εφημερίδες που δημοσιεύουν πληροφορίες του Σνόουντεν

Απειλές εκτόξευσε εναντίον των εφημερίδων που δημοσιεύουν υλικό του Έντουαρντ Σνόοντεν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αν οι εφημερίδες δεν δείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να παραμείνει αδρανής» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στο κοινοβούλιο ο Κάμερον, θέλωντας έτσι να σταματήσει τη δημοσιεύση βλαπτικών πληροφοριών, όπως τις αποκάλεσε.

Παράλληλα έκανε αναφορά και στην εφημερίδα Guardian, ότι δημοσίευσε «βλαπτικό υλικό» , ενώ προηγουμένως είχε συμφωνήσει να καταστρέψει

άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Ο Κάμερον κατηγόρησε τόσο τον Σνόουντεν όσο και τις εφημερίδες ότι βοηθούν τους εχθρούς της Βρετανίας με τις πράξεις τους ενώ αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος είναι οργισμένοι με τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της βρετανικής υπηρεσίας υποκλοπών GCJQ και τη συνεργασία της με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) υποστηρίζοντας ότι η εθνική τους ασφάλεια έχει υποστεί βλάβη.

«Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω δικαστικές εντολές ή απαγορεύσεις έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων» είπε στους βουλευτές του ο βρετανός πρωθυπουργός.

The post O Kάμερον απειλεί ότι θα κλείσει εφημερίδες που δημοσιεύουν πληροφορίες του Σνόουντεν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα