Η κρίση άλλαξε την όψη της Αθήνας!

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα έχει αλλάξει τις συνήθειες των Ελλήνων αλλά και την εικόνα της πρωτεύουσας.

Το εκρηκτικό μείγμα της ανεργίας, η μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων αλλά και το αυξημένο κόστος μετακίνησης ( βενζίνη, υψηλά τέλη κυκλοφορίας, φόροι πολυτελείας σε Ι.Χ.) μείωσαν δραστικά

τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Αθήνα όπως επίσης και τον χρόνο κυκλοφοριακής αιχμής κατά 60%!

Ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι πως εκτός από τη μείωση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις του μειώθηκαν και εκείνοι που χρησιμοποιούν τα φθηνότερα ΜΜΜ.

Η μείωση της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας δεν είναι στατιστικό τέχνασμα αλλά πραγματικότητα που τη βιώνουμε καθημερινά.

Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε πως η Aττική Oδός παρουσιάζει μείωση της κίνησης από το 2012 7,5%, ενώ από την αρχή της κρίσης το 2009 η μείωση έχει αγγίξει το 37%!

Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο συγκοινωνιολόγος κ. Γ. Χανδάνος ανέφερε: «H μείωση της κίνησης στην Aττική δεν ήταν μεγάλη ως αριθμός, ωστόσο η μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων οδήγησε στην αίσθηση ότι λύθηκε το κυκλοφοριακό.

Tο 2009 η περίοδος αιχμής ήταν 7 με 10 το πρωί, 12 με 3 το μεσημέρι και 5 έως 8 το βράδυ, σχεδόν όλη την ημέρα δηλαδή, ενώ πλέον έχει περιοριστεί σε μία ώρα το πρωί».

Αποκαλυπτική είναι και η έρευνα των Eλλήνων Συγκοινωνιολόγων, το 60% των μετακινούμενων με δημόσιες συγκοινωνίες θεωρεί πολύ υψηλή την τιμή του εισιτηρίου, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τα κόμιστρα των ταξί φτάνει το 88%.

Σε ότι αφορά τη μείωση του όγκου των καυσίμων που διατίθενται στην αγορά στο πρώτο εξάμηνο του 2013 σημειώθηκε μείωση της τάξης του 10% σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Την ίδια ώρα η χρονική διάρκεια των ωρών αιχμής από το 2010 έχει μειωθεί κατά 60%.

Για λόγους οικονομίας οι οδηγοί έχουν αλλάξει και τη συνήθειες τους όπως την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες που είναι πλέον ακριβή συνήθεια αφού καταναλώνει αυξημένο όγκο καυσίμων.

Συνολικά από η μείωση της μέσης ταχύτητας στις ώρες αιχμής το 2009 έως το 2012 κυμάνθηκε από 1% έως 20%.

The post Η κρίση άλλαξε την όψη της Αθήνας! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα