Έγγραφο-φωτιά διπλωμάτη αποκαλύπτει πώς φτάσαμε στην γκρεμό

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν είναι το μεγάλο ποσό στο οποίο αναφέρεται η συγκεκριμένη υπόθεση που μας ώθησε να την κάνουμε πρώτο θέμα. Είναι το κλίμα και ο εύστοχος τρόπος με τον οποίο περιγράφεται η νοοτροπία ορισμένων και η πρακτική τους. Αυτή η νοοτροπία, που μας παρέδωσε βορά στα θηρία, τα οποία είναι έτοιμα να βρουν προσχήματα (και όχι ουσία) για να κατασπαράξουν την εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας Ελλάδα και να πάρουν υπό τον έλεγχό τους, αντί πινακίου φακής, αυτήν τη γωνιά της Γης.
Διαβάστε το εκπληκτικό κείμενο

που συνέγραψε ο διπλωμάτης μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Είναι το πιο συγκινητικό κλάμα για το κατάντημα μιας χώρας που δεν είχε κανένα ουσιαστικό λόγο να βρεθεί σε «κατάντημα».
Αυτονόητο είναι ότι δεν θεωρούμε υπεύθυνο για τη σπατάλη τον αναφερόμενο πρεσβευτή, αλλά την κρατική νοοτροπία, αφού αυτή η κατάσταση, όπως βλέπετε, προϋπήρχε και πριν από 11 χρόνια και υπάρχει και σε άλλες αντιπροσωπείες.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή της ευμάρειας και της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας με δανεικά μέχρι σήμερα, την εποχή αιματηρών περικοπών… Ο συγκεκριμένος πρεσβευτής χειρίζεται ό,τι παρέλαβε, όπως και ο σημερινός υπουργός. Αυτά πρέπει να αλλάξουν και να επιβραβεύσουν υπαλλήλους, όπως ο συγκεκριμένος που υπογράφει αυτό το εκπληκτικό και τόσο απαραίτητο σήμερα κείμενο.
Επί τη ευκαιρία, τι απέγιναν, αλήθεια, οι βαριές κατηγορίες κατά του προηγούμενου πρεσβευτή; Ασφαλώς αθωώθηκε; Επίσης, η σύζυγός του πού βρίσκεται;
Διαβάστε το εκπληκτικό κείμενο που συνέγραψε ο διπλωμάτης μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Είναι το πιο συγκινητικό κλάμα για το κατάντημα μιας χώρας που δεν είχε κανένα ουσιαστικό λόγο να βρεθεί σε «κατάντημα».

ΑΝΑΦΟΡΑ
Βιέννη, 22 Ιουνίου 2012
Του Δημητρίου Α. Ιωάννου
Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
που υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία
της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ
προς τον Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄ κ. Ευστάθιο Λώζο
Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ
(τη ευγενή φροντίδι της ΣΤ1 Διευθύνσεως Προσωπικού)

Κοινοποίηση:
-Διπλωματικό Γραφείο κ. Υπουργού Εξωτερικών
-Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα Εξωτερικών
-ΣΤ Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών
-ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού Υπουργείου Εξωτερικών
-ΣΤ4 Διεύθυνση Οικονομικών Υπουργείου Εξωτερικών
-Γενική Επιθεώρηση Υπουργείο Εξωτερικών
-Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

ΘΕΜΑ: Υψηλότατη δαπάνη για ενοικίαση πρεσβευτικής κατοικίας Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ – Αίτημα απαλλαγής μου από τα καθήκοντα «διαχειριστού» των οικονομικών της ΜΑ ΟΑΣΕ.

Τη 18η Ιουνίου σας υπέβαλα αναφορά μέσω της ΣΤ1 Δ/νσεως Προσωπικού για το ανωτέρω θέμα. Όπως πληροφορήθηκα αρμοδίως, δεν προτίθεστε να μου απαντήσετε, θεωρείτε την αναφορά μου άκυρη και δώσατε εντολή να κληθώ σε απολογία με αφορμή τη διαδικασία μέσω της οποίας την προώθησα (εμπιστευτικά) προς εσάς. Υποθέτω ότι τα πράττετε αυτά κηδόμενος της υπ

Keywords
Τυχαία Θέματα