Σχετικα με τις προσληψεις στην ερτ...κρισ​ιμο το σημερινο δ.ς.

07:17 17/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Παρατηρούμε... τελευταία την "τρικομματική κυβέρνηση" σε συνεργασία με την νέα διοίκηση της ΕΡΤ να προσλαμβάνει ή να αναβαθμίζει σε διευθυντές πρόσωπα από το παρελθών της εταιρείας χωρίς να έχουν διόλου...
εξεταστεί τα τυπικά προσόντα των διορισθέντων!
Γίνονται... επιλογές με βάση τα "πολιτικά κριτήρια" και επιλέγονται οι "αρεστοί των πολιτικών κομμάτων" της "τρικομματικής" αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ...
Σήμερα
το ΔΣ της ΕΡΤ αποφασίζει ( εάν συνεδριάσει σε σώμα τελικά ) για μερικά πρόσωπα ακόμα τα οποία έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο!
Αντιδράσεις ,δημοσιεύματα ,παράπονα ,κριτική στην κυβέρνηση διαδραματίζονται καθημερινά αφού όπως υποστηρίζεται οι επιλογές είναι διαβλητές...!
Είναι ευκαιρία όμως να θυμηθούμε απευθυνόμενοι προς κάθε κατεύθυνση ( διότι προκύπτουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση ) τα εξής:

1ον Οι όποιες... επιλογές προσλήψεων για την ΕΡΤ πρέπει να γίνονται με βάσει την προϋπηρεσία και τα τυπικά προσόντα αλλά και την ανεργία.
2ον Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να επανέλθουν στην εργασία τους οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ που είχαν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και απομακρύνθηκαν βίαια μέσα από "στημένους διαγωνισμούς" από την προηγούμενη διοίκηση προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και παρεμβάσεις της ΕΣΗΕΑ όπου έφτασαν ακόμα πολλές φορές και στην δικαιοσύνη.
3ον Γίνονται... λάθος επιλογές από την ΕΡΤ σε δημοσιογράφους μη επαγγελματίες, που στερούνται προσόντων ακόμη και την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ! Το ΔΣ της ΕΡΤ έχει πολλές τέτοιες περιπτώσεις σήμερα στην ημερήσια διάταξη για έγκριση !
4ον Η ΕΡΤ στην... αδυναμία της να κάνει "νόμιμες προσλήψεις" δημοσιογράφων προχωρά σε σύναψη συμβάσεων "Προσωπικού Ειδικών Θέσεων" ή για λόγους συντομίας ΠΕΘ σε "άσχετα άτομα" και σε μη επαγγελματίες χωρίς εμπειρία και γνώση του αντικειμένου βαπτίζοντας πολλούς "ως ειδικούς συμβούλους!
5ον Οι σύμβουλοι και οι συμβάσεις ΠΕΘ πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες κάλυψης ειδικού έργου - τεχνοκρατικού συμβουλευτικού χαρακτήρα της διοίκησης της ΕΡΤ για την ανάπτυξη αυτής και μόνον .Όχι για την αναγκαστική χρήση τους ως ΠΕΘ σε απλούς δημοσιογράφους και άσχετους οι οποίοι θα καλύψουν "κομματικά ρουσφέτια"!
6ον Το ΔΣ της ΕΡΤ σήμερα πρέπει να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά και να ΑΝΑΚΑΛΈΣΕΙ όλες τις συμβάσεις ΠΕΘ που έχουν εγκριθεί σε προηγούμενα ΔΣ της ΕΡΤ ακόμα και τις σημερινές επιλογές σε πρόσωπα αφού επαγγελματίες μέλη της ΕΣΗΕΑ έχουν αποκλειστεί-αδικηθεί και αφού όπως "στρεβλά" δηλώνει η διοίκηση της ΕΡΤ δεν υπάρχουν αριθμητικά άλλες συμβάσεις ΠΕΘ !
7ον Το ΔΣ της ΕΡΤ αφού εξήντλησε... αριθμητικά όλες της συμβάσεις ΠΕΘ σε κάθε... "κομματικό ρουσφέτι" και σε... μη επαγγελματίες δημοσιογράφους μη μέλη της ΕΣΗΕΑ σήμερα αναζητά λύση όπως δηλώνει στο Υπ.Οικονομικών για αύξησή τους αριθμητικά! Περίτρανα, έτσι αποδεικνύεται ότι πρέπει να ακυρωθούν ΌΛΕΣ οι ΠΕΘ σήμερα από το ΔΣ κ
Keywords
Τυχαία Θέματα