Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης

Οι Έλληνες είναι ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωβαρόμετρο για το φθινόπωρο του 2013, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες της γηραιάς ηπείρου, που δηλώνουν ότι αισθάνονται αισιοδοξία για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, συγκεκριμένα το 51% δήλωσαν ότι αισιοδοξούν για το μέλλον της Ε.Ε., σημειώνοντας μάλιστα αύξηση της τάξης του 49% συγκριτικά με την αντίστοιχη εαρινή έρευνα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας

το ποσοστό αισιοδοξίας είναι 29%, με τους απαισιόδοξους πολίτες να αποτελούν την πλειονότητα, με 69%.

Το 43 % των πολιτών υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η αισιοδοξία αυξάνεται καθώς ο αριθμός των Ευρωπαίων που αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην απασχόληση έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του, σημειώνοντας άνοδο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες (από 36 % σε 40 %), ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, συνολικά το 71% των πολιτών θεωρεί ότι «τα χειρότερα έρχονται».

Στην πλειοψηφία τους οι Ευρωπαίοι θεωρούν τα τέσσερα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε εθνικό επίπεδο την ανεργία με ποσοστό 49%, τη γενικότερη οικονομική κατάσταση με 33%, τον πληθωρισμό με 20% και το δημόσιο χρέος με 15%, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, το πιο σοβαρό πρόβλημα θεωρείται ότι είναι ο πληθωρισμός και η άνοδος των τιμών με 40%.

Σε εθνικό επίπεδο, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα τους την ανεργία με ποσοστό 65%, ενώ ακολουθούν η οικονομική κατάσταση της χώρας με ποσοστό 52%, η φορολογία με 20% και το δημόσιο χρέος με 15%.

Παράλληλα σε προσωπικό επίπεδο, προβληματίζονται κυρίως για τη φορολογία με ποσοστό 36% και εν συνεχεία για την ανεργία με 30% και την οικονομική κατάσταση της χώρας με ποσοστό 29%.

Όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας οι πολίτες καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στη σχετική κατάταξη, καθώς την θεωρούν «πολύ κακή» με ποσοστό 98%.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. θεωρούνται η γενικότερη οικονομική κατάσταση 45%, η ανεργία 36% και η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών 26%, ενώ για τους Έλληνες, τα σημαντικότερα προβλήματα της Ε.Ε. είναι τα ίδια επίσης, με αντίστοιχα ποσοστά 52%, 46% και 26%.

Τέλος, πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους τάσσονται υπέρ του ευρώ με 52%, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 62%.

The post Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα