Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Σνόουντεν – «Συνέβαλε στην παγκόσμια σταθερότητα»

Για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης προτάθηκε το «βαθύ λαρύγγι» της εποχής μας, Έντουαρντ Σνόουντεν, από δύο Νορβηγούς πολιτικούς, σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία υποδείχθηκε από τους Σνορ Βάλεν και Μπάαρντ Βεγκαρ Σολτζελ για τη συμβολή του στη διαφάνεια και την παγκόσμια σταθερότητα μέσω της αποκάλυψης του προγράμματος παρακολουθήσεων των ΗΠΑ από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA).

Οι

δύο βουλευτές διευκρινίζουν ότι δεν συμφωνούν με όλες τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, αλλά του απένειμαν τα εύσημα για την δημοσιοποίηση της φύσης των σύγχρονων παρακολουθήσεων, ενώ σχολίασαν ότι «οι καταγγελίες του Σνόουντεν έχουν συμβάλει σε μια πιο σταθερή και ειρηνική παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Στην επιστολή ανάδειξης υποψηφίου που έστειλαν στην επιτροπή οι δύο Νορβηγοί επεσήμαναν ότι «ο Σνόουντεν συνεισέφερε στο να μάθει ο κόσμος τι έχει συμβεί προκαλώντας έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με την εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις, η οποία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την ειρήνη».

Να σημειωθεί ότι όλες οι προτάσεις για τις υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στην επιτροπή έως την 1η Φεβρουαρίου.

The post Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Σνόουντεν – «Συνέβαλε στην παγκόσμια σταθερότητα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα