O «βοσκός» του Τσοχατζόπουλου

Καταπέλτης για άλλη μία φορά ήταν η εισαγγελέας στην πολύκροτη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το πρωί η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη υπέδειξε ως «φύλακα» των χρημάτων που εισέπραττε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γ. Σμπώκο. Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος από το δικαστήριο.

Στη δεύτερη μέρα της αγόρευσής

της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή του Νίκου Ζήγρα και της λογίστριας Φρόσως Λαμπροπούλου, κάνοντας χρήση ταυτόχρονα των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

«Σε αυτό το στάδιο θα είστε σιωπηλός, μην αντιδράτε έτσι» παρατήρησε ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης. Αμέσως μετά όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε παραλήρημα ψευδών όσα ακούγονται στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ειδικά για τον Γιάννη Σμπώκο η εισαγγελέας υποστήριξε: «ο επονομαζόμενος και βοσκός που κατάγεται από τα Ανώγια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού.». Η εισαγγελέας δηλαδή χρησιμοποίησε τον όρο «βοσκός» που αναγραφόταν στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και τον ταυτοποίησε με τον Γιάννη Σμπώκο λέγοντας ότι «ανήκε στη βασική ομάδα διακίνησης μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού».

Καταδικαστική ήταν η πρόταση και για τον Νίκο Ζήγρα, λέγοντας ότι για λογαριασμό του εξαδέλφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη που δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Του απέδωσε μάλιστα ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί μόνο για μια κατάθεση 120.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη, αποδεχόμενη ότι την κατάθεση είχε κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Ζήγρα.

Για την Φρόσω Λαμπροπούλου η εισαγγελέας είπε ότι η λογίστρια έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυρανθρώπους και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα