Έχασε την πρώτη «νομική» μάχη η ΟΛΜΕ-Από αύριο η επίταξη των καθηγητών

Απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα «πάγωνε» την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξή τους, εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής των αποφάσεων για επίταξη,

αλλά και αίτηση ακύρωσης. Η τελευταία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις στις 7 Ιουνίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο.

Στην προσφυγή της, η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι η πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και η επίταξη των προσωπικών τους υπηρεσιών όπως και η επίταξη της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων που είναι απαραίτητα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, κ.ά.

Ακόμη, η ΟΛΜΕ στην αίτησή της υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά «έκτακτη ανάγκη» όπως προβλέπει η νομοθεσία για την επιστράτευσή των εκπαιδευτικών και επισημαίνει ότι η όλη κατάσταση θα είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε διάλογος από την πλευρά της κυβέρνησης και το θέμα είχε οδηγηθεί στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Την ίδια ώρα, την ανάγκη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές φαίνεται ότι αισθάνθηκαν τα μέλη της ΟΛΜΕ, που έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική επιστολή. Σε αυτήν αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Φίλε μαθητή/ φίλη μαθήτρια,

Θα ήθελα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους αναγκαστήκαμε εμείς, οι καθηγητές σου, να ξεκινήσουμε αυτό τον δύσκολο απεργιακό αγώνα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τη γνώμη σου, ιδίως αν είναι διαφορετική από τη δική μου. Σου ζητώ όμως πρώτα να ξοδέψεις δυο λεπτά για να με ακούσεις.

«Non paper» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για ανυπόστατες φήμες περί των μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Στα χέρια αρκετών εκπαιδευτικών βρίσκονται ήδη τα δελτία επιστράτευσης, κυρίως σε αυτούς που κατοικούν στην επαρχία. Τα δελτία διανέμονται είτε στα σπίτια είτε στα σχολεία, ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποστολή και στην Αθήνα, καθώς η επίταξη θα ισχύσει από την Τετάρτη.

Διευκρινίσεις δε, σχετικά με την επίταξη των εκπαιδευτικών, δίνει το υπουργείο Παιδείας με σημερινό έγγραφό του.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «με την παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτάσσονται, από τη 12η μεσημβρινή της 15ης Μαΐου 2013, έως την έκδοση νεότερης απόφασης, οι προσωπικές υπηρεσίες του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν».

Διαβάστε εδώ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα