Η αναπόφευκτη στροφή της ΝΔ προς τα δεξιά

Η επιστράτευση των καθηγητών που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα αφύπνισε τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα αναζωογόνησε πολιτικά την καθαρόαιμη σκληρή δεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Κυρίως όμως αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ

και ενίσχυσε τη θεωρία ότι ο βασικός πυλώνας της τρικομματικής κυβέρνησης είναι πλέον το κόμμα των νοικοκυραίων και η σταθερά του αστικού συστήματος.

Η επιλογή της ρήξης με τη συντεχνία των καθηγητών, μπορεί να μην ήταν εύκολη για τον Αντ. Σαμαρά, αλλά αποτελεί, μια σαφή κίνηση για να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι στο πολιτικό σύστημα και ποιος πραγματικά εκφράζει το δόγμα νόμος και τάξη.

Αυτό το υποσχέθηκε να το τηρεί με κάθε κόστος ο ίδιος προσωπικά ο Αντ. Σαμαράς και δείχνει και με αυτή την απόφαση, πως πλέον η ΝΔ δεν θα κρύβεται για να μη δυσαρεστήσει, όπως στο παρελθόν. Ακόμα και η κίνηση να παγώσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, δείχνει ότι η δεξιά πλέον δεν έχει λόγο να είναι ενοχική, είναι παρούσα και διεκδικεί, αλλά και επιβάλλει την άποψή της, κόντρα στην δήθεν αριστερή ιντελιγκέντσια που κυριάρχησε το μεταπολιτευτικό τοπίο.

Η Νέα Μεταπολίτευση του Σαμαρά έχει αρχίσει και η αλλαγή καθεστώτος που περιέγραψε πριν ημέρες ο Τηλέμαχος με άρθρο του, δείχνει που πορευόμαστε το επόμενο διάστημα και ουσιαστικά μας αποτυπώνει ξεκάθαρα και την αλλαγή γραμμής στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προς μια πιο καθαρόαιμη δεξιά κατεύθυνση. Για πολλούς στη ΝΔ άρχισε μια νέα εποχή, όπου θα κυριαρχήσει η αυθεντική Δεξιά, οι πρακτικές της, αλλά και οι εκφραστές της και στο εσωτερικό της.

«Θα πρόκειται για μια στροφή δεξιά που θα φανεί πιο έντονα πολύ γρήγορα», ενώ ήδη σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επικρατεί ενθουσιασμός για το νέο δρόμο που ανοίγει για την παράταξη στην Ελλάδα.

«Πρέπει οριστικά να ξεφύγουμε από τον στρογγυλεμένο πολιτικό λόγο και να εκφράσουμε την καθαρή φωνή της Δεξιάς με σαφή τρόπο» είναι η κοινή συνισταμένη όσων συμφωνούν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς και ορισμένοι βουλευτές το πράττουν, αλλά το ζητούμενο είναι να το διαδώσουν και υπουργοί που μένουν στα μετόπισθεν συνειδητά για να μην καούν.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη φάση στην ελληνική πολιτική σκηνή θα είναι ενδιαφέρουσα και θα δείξει κατά πόσο θα κυριαρχήσει ο δεξιός λόγος. Η αναμέτρηση με τους καθηγητές και όσους τους στηρίζουν θα είναι ένα δυνατό τεστ και από αυτό θα κριθούν πολλά για τη μάχη σε ιδεολογικό επίπεδο.

Ο Σαμαράς πήρε το ρίσκο και αποφάσισε πολιτική επιστράτευση, βλέποντας τον κίνδυνο που ήταν μπροστά και θα έπληττε δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους.

Και σε αυτή την απόφαση είναι μόνος, εκτός από τους πιστούς του Μεγάρου Μαξίμου και οι υπουργοί του κωφεύουν και σφυρίζουν αδιάφορα. Το στοίχημα για τον ίδιο είναι να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, αφού θα αποτελέσει οδηγό και για τις μελλοντικές συγκρούσεις, καθώς θα προχωρεί η υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος και όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα