Δύο θύματα από την επίθεση στη Βοστόνη μιλούν για πρώτη φορά! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Η Νικόλ Μπράνοκ Γκρος ήταν ένα από τα πρόσωπα της τραγωδίας. Το ίδιο και η αδερφή της, Έρικα Μπράνοκ. Μαζί με τον σύζυγο της Νικόλ είχαν πάει να δουν τη μητέρα τους να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να τρέχει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Είχαν σταθεί σε ένα σημείο, αλλά δεν έβλεπαν καλά. Και αποφάσισαν να κινηθούν πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού για να δουν καθαρά την 57χρονη Κάρολ Ντάουνινγκ να τερματίζει.

Σχεδόν δυο μήνες έχουν περάσει από εκείνο το πρωινό της 15ης Απριλίου, όταν ο Ταμερλάν και ο Ντζοχάρ Τσαρνάεφ τίναξαν στον αέρα τον Μαραθώνιο, στιγματίζοντας εκατοντάδες

ζωές, η Νικόλ Μπράνοκ Γκρος και η Έρικα Μπράνοκ αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και μίλησαν στο CBS News.

Τα όσα λένε, συγκλονιστικά. Για τις στιγμές αμέσως μετά την έκρηξη. Για το πως συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί. Πως τραυματίστηκαν.

Η Νικόλ Μπράνοκ μίλησε για τη φωτογραφία της, που έκανε το γύρο του κόσμου και το πως αντέδρασε όταν την είδε. «Στην αρχή, μόνο το πρόσωπο μου μπορούσα να κοιτάζω. Ήταν πολύ να κοιτάζω τι είχε συμβεί γύρω. Αλλά θυμάμαι ακριβώς τι είχα στο μυαλό μου εκείνη την ώρα: σύγχυση και φόβος».

Η αδερφή της, Έρικα, είπε: «Θυμάμαι άρχισα να πέφτω σαν σε αργή κίνηση. Δεν ακουγόταν τίποτα. Και μετά φοβήθηκα ότι θα γινόταν και δεύτερη έκρηξη. Και πως έτσι θα πέθαινα».

Και οι δυο τραυματίστηκαν σοβαρά στα κάτω άκρα. Η Έρικα έχασε το ένα πόδι της από το γόνατο και κάτω και η Νικόλ έχει υποστεί απώλεια ακοής.

Keywords
Τυχαία Θέματα