Δούρου: Άνευ ουσίας η στάση του Σαμαρά για την ΑΟΖ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τη σύζευξη των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, και Μάλτας τόνισε ότι «η στάση του κ. Σαμαρά

ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας».

«Το ζήτημα της εκμετάλλευσης και της ανακήρυξης της ΑΟΖ συνιστά μια πτυχή της εξωτερικής πολιτικής χώρας που απαιτεί προσεκτικούς κι ευαίσθητους χειρισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών. Όχι εντυπωσιασμούς, εξωραϊσμούς και εκθέσεις ιδεών περί του ρόλου της Μεσογείου και της διεθνούς ακτινοβολίας της ενωμένης Ευρώπης. Η ΑΟΖ είναι θέμα στρατηγικού συμφέροντος της χώρας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όχι ως αντικείμενο δημόσιας εξαγγελίας από το βήμα ενός συνεδρίου» ανέφερε η κυρία Δούρου.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «μοιάζει σαν ο κ. Σαμαράς να έχει αποφασίσει, μετά από το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την ανακήρυξη του ενιαίου ενεργειακού δόγματος, με άγνωστες παραμέτρους και στοχεύσεις».

«Αυτή η στάση, που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που την υιοθετεί ο κ. πρωθυπουργός, πέρα από αμιγώς βερμπαλιστική και άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι «οι υποσχεσιολογίες εσωτερικής κατανάλωσης υπονομεύουν την σοβαρή άσκηση εξωτερικής πολιτικής και θέτουν εν αμφιβόλω ένα σοβαρό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα