O συριζα για την τροπολογια που καταργουσε τη σσε στη ναυτιλια και δεν ''περασε''...

18:34 18/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Την oνομαστική ψηφοφορία σε δώδεκα άρθρα και μία τροπολογία προκάλεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. που είχε ως αποτέλεσμα την καταψήφιση του άρθρου 19 του σχεδίου νόμου...
με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», που προέβλεπε ατομικές συμβάσεις εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και στα σκάφη αναψυχής.

«Πρόκειται για μία
μεγάλη νίκη του αγωνιστικού ναυτεργατικού κινήματος και του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των λιμανιών και της ναυτιλίας, αποτελεί νίκη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που υπερασπίζονται σταθερά τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας» επισημαίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας και Νίκου Συρμαλένιου:

«Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και στα σκάφη αναψυχής δεν πέρασε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας σταματάει εδώ» και προσέθεσαν:

«Αντίθετα, σήμερα που τα εργατικά δικαιώματα εκμηδενίζονται, που το εργατικό δίκαιο έχει καταπατηθεί πλήρως, τώρα πρέπει ο αγώνας μας να συνεχιστεί ενωμένος και αποφασιστικός. Η καταψήφιση του άρθρου 19, καταγράφει μία μεγάλη και ταυτόχρονα ελπιδοφόρα ήττα της κυβέρνησης. Επίσης, η επισφαλής πλειοψηφία σε σειρά άλλων άρθρων, η μη αποδοχή της τροπολογίας για τα πλοία ασφαλείας και η τακτική υποχώρηση στο θέμα της πλοηγικής υπηρεσίας, ανέδειξαν σημαντικές ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο.

Η μάχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., δεν θα μπορούσε να έχει αυτά τα αποτελέσματα, χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων των συντρόφων και συντροφισσών του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.»
Keywords
Τυχαία Θέματα