Δίωξη κατά της φερόμενης ως βιολογική μητέρα της Μαρίας – Χειροπέδες σε ζευγάρι Ελλήνων για αγορά βρέφους από Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται ένα ζευγάρι Ρομά που παραδέχθηκε ότι το 2009 άφησε στη χώρα μας ένα από τα παιδιά της. Με το «σταγονόμετρο» οι πληροφορίες από τη Βουλγαρία, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η γυναίκα έδωσε δείγμα DNA, το οποίο θα συγκριθεί με αυτό της Μαρίας, έτσι ώστε να διαλευκαθεί η υπόθεση.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο άνδρας της Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν από τους αστυνομικούς

στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας. Η ίδια η γυναίκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει ένα κοριτσάκι της στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη πως αυτό είναι η μικρή Μαρία. «Δεν ξέρω αν είναι δική μας», είπε επί λέξει η Βουλγάρα Ρομά, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει χρήματα. «Η κόρη μου είχε φύγει για να παντρευτεί και τα παιδιά είχαν μείνει στον δρόμο χωρίς κανέναν να τα προσέχει. Τότε η γυναίκα μου είπε «δώστην μου, θα την φροντίζω εγώ. Μπορείς να έρθεις να την πάρεις όποτε θέλεις», αλλά γέννησα άλλάδύο παιδιά και δεν πήγα. Δεν πήρα λεφτά».

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι κατά την ανάκρισή της – σύμφωνα με όσα δήλωσε Βούλγαρος αξιωματούχος – η γυναίκα αναγνώρισε τους δήθεν γονείς της Μαρίας, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, η κόρη της είπε ότι αναγνώρισε την Μαρία από την τηλεόραση, τονίζοντας ότι είναι αδερφή της και ότι ζει στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν Έλληνες για αγορά βρέφους από Ρομά

Στο μεταξύ και ενώ τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα στο πολιτικό σκηνικό και στην κοινωνία, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ζευγαριού Ελλήνων, το οποίο φέρεται να αγόρασε από Ρομά στο Ζεφύρι ένα βρέφος έναντι 4.000 ευρώ.

Σε βάρος του 53χρονου και της 48χρονης, που συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία ότι το ζευγάρι είχε στην οικία του ένα κοριτσάκι, το οποίο δεν ήταν βιολογικό τους παιδί.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, το βρέφος, το οποίο είχε γεννηθεί στις 25-2-2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Μετά την παραλαβή του βρέφους η 48χρονη επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει» ως τέκνο της στο Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το κοριτσάκι παρέμενε μαζί με το ζευγάρι, το οποίο προσπαθούσε να βρει τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσει».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζεύγαρι ισχυρίστηκε ότι προέβη στην παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα.

Μετά από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.

The post Δίωξη κατά της φερόμενης ως βιολογική μητέρα της Μαρίας – Χειροπέδες σε ζευγάρι Ελλήνων για αγορά βρέφους από Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα