Δημοσκόπηση ALCO: Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ – Το Ποτάμι «αγγίζει» το 10%

Παγίωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας φαίνεται να πετυχαίνει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το οποίο σε άλλη μία δημοσκόπηση εμφανίζεται τρίτο κόμμα με ποσοστό που αγγίζει το 10%.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσον αφορά τις ευρωεκλογές, Το Ποτάμι βρίσκεται πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

έχοντας συγκεντρώσει 9,8%, την ώρα που τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται για τη πρώτη θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος με 19,1% την ώρα που η ΝΔ ακολουθεί 18%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,9%. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Δημοσκόπηση ALCO: Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ – Το Ποτάμι «αγγίζει» το 10% appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα