Διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, 14 Μαΐου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Για την Τρίτη 14 Μαρτίου ανανέωσαν το ραντεβού τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, την απόρριψη των 7 από τις 8 ενστάσεις που προέβαλαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ένσταση από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου

για την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας, πρότειναν οι εισαγγελείς. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις απέρριψε όλες και η δίκη του συνεχίζεται κανονικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επέμειναν ιδιαίτερα στην ένσταση εκκρεμοδικίας και είχαν καταθέσει ενστάσεις που αφορούσαν το εάν είναι νόμιμη η κλήτευση του πρώην υπουργού πριν περάσουν 30 μέρες από το δικαίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση. «Η χώρα μας βιώνει την οικονομική κατάρρευση και υπάρχει απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Είναι γεγονός ότι είναι διάχυτη η απαίτηση του ελληνικού λαού να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, εμείς όμως δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα, δεν θέλουμε παράπλευρες απώλειες» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν είναι παρούσα στη δίκη, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Παράλληλα, απορρίφθηκαν και οι ενστάσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου Ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι έχει αρθεί ο αξιόποινος χαρακτήρας της κατηγορίας για ξέπλυμα, από τη στιγμή που το βασικό αδίκημα, που είναι η δωροδοκία, έχει παραγραφεί από το 2011.

Πάντως, σε διάλειμμα της δίκης του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: «Η βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για ΄μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει», είπε. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει με εξώδικο ζητήσει να παραβρεθούν ως μάρτυρες στη δίκη του τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο, δηλαδή τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα