Φοιτητικές Συνταγές | Χοιρινό Λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ½ ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 5-6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΥΜΜΕΝΑ ½ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι η σε φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.

Τοποθετούμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Αν θέλουμε βάζουμε και σκόρδο (1 σκελίδα το οποίο αφαιρούμε αργότερα).

Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφθούν, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.

Όταν μαλακώσουν ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακά τα κομμάτια και να έχει μείνει περίπου το μισό νερό.

Ταυτόχρονα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες η κυβάκια. Τις τηγανίζουμε λίγο, όχι να ξεροψηθούν, στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζετε όσες θέλετε εσείς.

Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιών και τη μουστάρδα, ξαναανακατεύουμε λίγο και περιχύνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε για να πάει παντού.

Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε 2 με 3 λεπτά ακόμα στη φωτιά να δέσουν τα υλικά.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε λιγότερο ζουμί και να σερβίρουμε το κρέας με κάποιο πούρε, είτε έτοιμο- είτε δικό μας.

Tip: καμία φόρα όταν ανακατεύω τη μουστάρδα με το λεμονί προσθέτω και λίγο μελί. Δοκιμάστε το ακόμα καλυτέρα στα ψητά, δένει πολύ ωραία το ζουμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα