Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον δεύτερο ύποπτο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση και του δεύτερου υπόπτου για την υπόθεση εμπρησμού της Marfin, που έχασαν την ζωή τους τρία άτομα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στον ανακριτή και τον εισαγγελέα της υπόθεσης, για το κατά πόσο θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ή όχι ο κατηγορούμενος. Το θέμα τώρα καλείτε να λύσει το δικαστικό συμβούλιο.

Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος ο πρώτος ύποπτος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο που αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών

και έκρηξης που, όπως διευκρινίστηκε, αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» που είχε προηγηθεί της Marfin.

Στον κατηγορούμενο, που είναι 32 ετών ομογενής από το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος αρχικά αναγνωρίστηκε από υπάλληλο του βιβλιοπωλείου να έχει ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, με βάση φωτογραφίες της αστυνομίας από το πλήθος των διαδηλωτών. Στην συνέχεια, όμως, όταν στον εν λόγω υπάλληλο επιδείχθηκαν φωτογραφίες του 32χρονου κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα