Κοζανη : yponoieς για τρομοκρατια πισω απο τη διπλη ληστεια

16:04 1/2/2013 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από το : tovima.gr)
Αναστάτωση και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει προκαλέσει η διπλή ληστεία που έγινε στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στο Βελβενδό Κοζάνης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 25-30 ετών, ενώ...
εντοπίσθηκαν δύο οχήματα κλεμμένα και μετασκευασμένα, ένα από τα οποία μάλιστα είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο. Οι συλληφθέντες αρνούνται να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Όμως
σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η σύνθεση της συμμορίας και ο τρόπος δράσης δημιουργεί ενδείξεις ότι η διπλή ληστεία ίσως σχετίζεται με την δράση ομάδας αντεξουσιαστών που αναζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης μιας νέας ένοπλης οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι και άλλες φορές στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι ομάδες αντεξουσιαστών έχουν επιχειρήσει ληστρικές επιθέσεις στην Εύβοια, στην Πάρο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν ορισμένοι από τους δράστες να είχαν σχέση με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και να σχετίζονται με νέο «πυρήνα» της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 10 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μαντήλια και κρατούσαν καλάσνικοφ χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Τα μέλη της μιας ομάδας αρχικά έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Σχεδόν την ίδια ώρα τα μέλη της άλλης ομάδας αφαιρούσαν χρήματα από τα ΕΛΤΑ. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ξεκίνησε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.Πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας από τους δράστες στη Κοζάνη ενώ άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στη Βέροια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα