Γαλάζιο “Απόσπασμα” για Στουρνάρα.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Άρχισαν τα… όργανα στο γαλάζιο στρατόπεδο με στόχο να τ’ ακούσει ο Γιάννης Στουρνάρας. Διότι φαίνεται πως πρυτανεύει η σκέψη ότι «καλή και άγια η προσαρμογή και η δημοσιονομική ισορροπία αλλά ο «τσάρος» της οικονομίας, προστατευόμενος, λένε οι «κακές γλώσσες» και εντός κυβέρνησης, των τραπεζιτών και του… Βερολίνου, λίγο θέλει να διαρρήξει τις σχέσεις όλων των βουλευτών της Ν. Δ. με την κοινωνική βάση του κόμματος…
Την περασμένη

εβδομάδα ήταν ο Ανδρέας Λυκουρέντζος που έλεγε στους διαδρόμους της Βουλής πως «ο Στουρνάρας του διαθέτει κονδύλια μονάχα για την κάλυψη των μισών αναγκών του Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά Ιατρικό προσωπικό».
Κι ακολουθούν, σαν μια ουρά – μεγάλη ουρά- σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, με τα ίδια πάνω – κάτω αιτήματα. Κι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας φέρεται να δηλώνει προκλητικά πως «είναι ο μοναδικός Έλληνας που μείωσε εθελοντικά τις απολαβές του, με τα χαράτσια και την φορολογία που επέβαλε».
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έχει αναπτυχθεί ένα Κίνημα κατά του υπουργού Οικονομικών στους κόλπους της Κ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας το οποίο εκφράζεται μάλιστα από εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

“Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα”, ήταν το χαρακτηριστικό ξέσπασμα του Μάκη Βορίδη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει νωρίτερα για το “έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας”, περιγράφοντας το 2013.
Φαίνεται πως αυτό το «μέτωπο» θορύβησε τον κ. Στουρνάρα, τόσο ώστε από … προσκυνητής του Σόϊμπλε μετετράπη σε… απολογούμενο: Σε δηλώσεις του αναγκάσθηκε να διαψεύσει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα φορολόγηση που θα “γονατίσει” την κοινωνία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ούτε ένα ευρώ περισσότερο. Κάνουν λάθος οι δυο βουλευτές, αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα