Δένδιας: Δεν θα υπάρξει καμία σκιά στην αστυνομία – Τα τάγματα εφόδου δεν μπορούν να γίνουν δεκτά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά την οποία ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι έχει εντολή από τον πρωθυπουργό να μην γίνουν δεκτά τα τάγματα εφόδου και οι νεοναζιστικές οργανώσεις, ενώ εξήρε το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην αστυνομικό που συνέλαβε το χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. «Μου έκανε εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ρόλο στην σύλληψη», είπε ο κ.

Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Δένδια. «Θα την καλέσω την άλλη βδομάδα. Είναι σημαντικό να αποδίδονται διακρίσεις», απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Δένδιας, θέλοντας να τονώσει το ηθικό των στελεχών της ΕΛΑΣ την ώρα που γίνεται προσπάθεια «εκκαθάρισης» της Αστυνομίας από στοιχεία που πιθανόν να ενισχύουν τη δράση της Χρυσής Αυγής με πράξεις ή παραλείψεις τους, τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι και ότι προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη κάτω από δυσχερείς συνθήκες, χαμηλότατους μισθούς και κάνοντας ό,τι μπορούν. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η αστυνομία έχει θρηνήσει 86 θύματα από το 1984.

Κατά την έξοδο του, ο Υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην αφοσίωση της πλειοψηφίας της αστυνομίας και τόνισε ότι οι αστυνομικοί «δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε σκιά» πάνω από το έργο τους.

Όσον αφορά στις απομακρύνσεις των αξιωματικών, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν συνιστούν παραδοχή ότι η αστυνομία έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, ενώ σημείωσε πως η πρόσκληση που έλαβε ο ίδιος σήμερα από τον κ. Παπούλια έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα