Σόιμπλε: “Η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει ρότα”

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ξεκαθάρισε: “Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα στην πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ, ανεξαρτήτως κυβερνητικού εταίρου”.

Παράλληλα, αποκλείει να δοθούν περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και απασχόληση, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι η δημοσιονομική εξυγίανση. Ως καλά παραδείγματα μάλιστα φέρνει την Ελλάδα

και την Ισπανία.

«Κρατήσαμε σταθερή πορεία στην ευρωπαϊκή πολιτική, κι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί προς το συμφέρον της Γερμανίας και του μέλλοντός μας», τονίζει ο Σόιμπλε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung.

Αρνητικά απάντησε ο Σόιμπλε στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα δοθούν περισσότερα χρήματα για ανάπτυξη και απασχόληση, όπως ζητούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως αναφέρει η

«Είμαι κι εγώ υπέρ της ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας, αλλά λογική δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εκεί. Δημοσιονομικά ελλείμματα δεν αποτελούν λύση, αλλά επιτείνουν το πρόβλημα» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τόνισε ότι χώρες με σταθερές δημοσιονομικές επιδόσεις διαθέτουν την καλύτερη και βιωσιμότερη οικονομική ανάπτυξη, αναφέροντας το «καλό παράδειγμα» της Ισπανίας και της Ελλάδας, που βρίσκεται «σε καλό δρόμο».

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση του ότι θα υπάρξει συμφωνία είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες είτε με τους Πρασίνους, στην ανάγκη να συνεχιστεί αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως μια επιτυχημένη πορεία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η ευρωζώνη μετά την παρατεταμένη ύφεση σε πολλές περιοχές της ζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα