Αλεξίου: «Ατυχής συγκυρία» η αποστολή του φαξ του ΕΣΡ στο MEGA

Την ώρα που ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκινά κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστώσει αν η Χρυσή Αυγή έχει τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. Τη στιγμή αυτή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρο απο την υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, εκείνη την ώρα το ΕΣΡ

καλεί σε απολογία το Μega με την αιτιολογία ότι «δεν προέβαλε προσηκόντως τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής».
Η κ. Λίνα Αλεξίου, αντιπροέδρου ΕΣΡ, σε δήλωση της λέει:

Η απόφαση για την κλήση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την παροχή εξηγήσεων στο θέμα της τήρησης της πολυφωνίας, ελήφθη στις 02.09.2013 από την Ολομέλεια του ΕΣΡ. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι απουσίαζα από την Συνεδρίαση αυτή της Ολομελείας, θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη διευκρινήσεων ορισμένων θεμάτων:

α). Στο ΕΣΡ ασχολείται ειδικός επιστήμονας με την καταγραφή ανά τρίμηνο δεικτών πολυφωνίας. Κατά την καταγραφή του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2013 διαπιστώθηκε η παραβίαση από κανάλια του κανόνα της πολυφωνίας (χρόνος τηλεοπτικής κάλυψης των κομμάτων της Βουλής ανάλογος με το ποσοστό που συγκέντρωσε κάθε κόμμα στις τελευταίες εκλογές).

β). Παγίως τα κανάλια που παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τον κανόνα της πολυφωνίας, καλούνται από το ΕΣΡ να δώσουν εξηγήσεις και όχι, βεβαίως, «ν’ απολογηθούν».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ Ι. Λασκαρίδης μιλώντας στον VIMA FM είπε πως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που ο ειδικός αναλυτής παρουσίασε τον πίνακα και υπήρχαν αποκλίσεις από το χρόνο που οφείλει να διαθέτει ο σταθμός στο συγκεκριμένο κόμμα.

Ειπε ακόμη πως μαζί με την κλήση στο Mega υπέγραψε και για άλλους σταθμούς που δεν είχαν αφιερώσει τον ορισμένο χρόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες και επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αποφασίσει για το εάν έχει δίκαιο ή όχι ο σταθμός. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου θα αποφασιστεί και εάν η υπόθεση θα πάει στο αρχείο, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες μετά τις εξηγήσεις που δίνουν οι σταθμοί.

Οσο για την ημέρα παράδοσης της «κλήτευσης» στο Mega εξήγησε ότι εκείνος είχε υπογράψει πολύ πριν και δεν μπορούσε να γνωρίζει πότε θα σταλουν οι κλήσεις στους σταθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα