Δεν υπάρχει πόρισμα για το 2004


Δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου για την «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004» Α.Ε. από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι το συγκεκριμένο Συμβούλιο διενεργεί λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξη Τσίπρα και τριών βουλευτών του κόμματος (Παναγιώτη Λαφαζάνη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Παπαδημούλη).

Μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να ενημερωθούν για το αν υπάρχουν πορίσματα διαχειριστικών ελέγχων για την

καθώς και πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στην απάντηση του κ. Ιωαννίδη παρατίθενται, ωστόσο, κάποια οικονομικά στοιχεία για τα έργα ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Από αυτά προκύπτει ότι η ΓΓΑ χρηματοδότησε, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα μέσω της Συλλογικής Απόφασης Έργων ΣΑΕ0165, την «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων- ΑΘΗΝΑ 2004» με το συνολικό ποσό των 198.324.651,52 ευρώ.

Προκύπτει ακόμη, αναφορικά με το κόστος κατασκευής των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που είχε αναλάβει η ΕΥΔΕ/ΑΟΕΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αθλητικών Ολυμπιακών Έργων), ότι όλες οι δαπάνες προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτές έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και ακόμη ότι η δαπάνη συντήρησης και φύλαξης των ολυμπιακών έργων από 1.2.2007 περιήλθε στην Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ. Μέχρι να περιέλθει η συντήρηση και φύλαξη στην Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, για τη συντήρηση τους είχαν δαπανηθεί 28,7 εκατομμύρια ευρώ και για τη φύλαξή τους 4,8 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:ΑΜΠΕTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα