«Δεν επιστρέφουν τα κλεμμένα, το κινητό θα επέστρεφαν;»

Η σημερινή Κυριακή για την Ελένη Μανασάκη ήταν μια συνηθισμένη μέρα. «Αγκαλιά» με την σκούπα και το φαράσι φορώντας το γιλέκο των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου άρχιζε να σκουπίζει τους δρόμους της πλατείας Κορνάρου στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι κινήσεις της είναι σταθερές σε αντίθεση με την ζωή και τα οικονομικά της. Καθαρίζοντας τους δρόμους της πόλης βρήκε ένα κινητό μεγάλης αξίας. Δεύτερη σκέψη δεν υπήρξε. Πήγε και το παρέδωσε στο κοντινότερο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης ο οποίος θέλησε να της δώσει κάποια χρήματα για να την ευχαριστήσει.

Δεν τα δέχτηκε και συνέχισε την εργασία της.

Στα 43 της, χωρισμένη μητέρα 5 παιδιών του Γιάννη 25, του Στέφανου 24, του Κωνσταντίνου 17, του Άγγελου 12 και της Μαρίνας 11 ετών ξέρει πως η σκούπα και το φαράσι είναι ο μόνος τίμιος δρόμος για να βγάλει το ψωμί της.Προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά της. Στη σκέψη της γυρίζει ξανά- ξανά η απειλή της λήξης της σύμβασης της- τον Μάρτιο-.Η κυρία Ελένη Μανασάκη μίλησε στο παρασκήνιο για τη πράξη – στάση της λέγοντας: « Δεν σκέφτηκα να το κρατήσω, αν και το κινητό του 17χρονου γιου μου έχει χαλάσει…. Σκέφτηκα πως κάποιος άλλος θα ήταν στεναχωρημένος που το έχασε».Η ίδια όπως μας εξομολογείται έχει ένα κινητό αρχαιολογικό.«Στην οικογένεια μου- 6 μέλη- όλοι είναι άνεργοι. Από εμένα περιμένουν» λέει « χαμός γίνεται. Πως τα βγάζουμε πέρα εγώ και ο Θεός ξέρουμε…».Για όσα ακούει και διαβάζει για μίζες, ρεμούλες και χρηματισμούς στις εφημερίδες η κ. Μανασάκη έχει μόνο ένα σχόλιο : « Αν κάποιος από αυτούς που έκλεβαν το κράτος έβρισκε το κινητό στο δρόμο σιγά μην το έδινε. Εδώ δεν επιστρέφουν τα κλεμμένα, το κινητό θα επέστρεφαν;»…Αυτό όμως που της δίνει χαρά είναι το εγγόνι της που υπεραγαπά και είναι εκείνο που της δίνει χαμόγελο στα χείλη.

The post «Δεν επιστρέφουν τα κλεμμένα, το κινητό θα επέστρεφαν;» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα